Amikor párkapcsolat nélküli időszakban élünk, és csupán csak a karrierünkre és a szociális életünkre akarunk koncentrálni, akkor igénybe venni egy ilyen különleges barátunkat ideális döntés. Nem csak a szabad együttléteket engedi meg mindkét félnek, de mindez úgy is történik, hogy kizárják az egy éjszakás kalandok kockázatát is. Tulajdonképpen úgy lehetsz együtt valakivel, hogy el kellene köteleződnöd, hogy felelősséget kellene vállalnod párként. Csoda, hogy egyre többen vágynak erre? Sok ember azt hiszi, hogy ez a típusú kapcsolat túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Vajon jól gondolják? Hol lehetnek a buktatók? Működőképes egy ilyen kapcsolat?

Pinterest.jpg

(forrás: pinterest)

Ehhez a fajta kapcsolathoz csupán érettséghez, megfelelő időzítéshez és kommunikációra van szükség. Mint egy jó kapcsolatnál, itt is győződj meg arról, hogy mindkét fél pontosan tudja, hogy merre is tartotok.

Hatalmas tévhit, hogy a nők sosem keresnek ilyen típusú kapcsolatokat, és mindenki csak olyan férfira vágyik, aki el is veszi őt feleségül. Ez nem igaz. A mai nők sokkal inkább koncentrálnak a karrierjükre, saját magukra és csupán egy egyszerű, kötöttségek nélküli kapcsolatra vágynak, leginkább annyira, mint férfi társaik. Miről lehet megismerni ezeket a nőket? Csak körbe kell nézned, és végiggondolnod hol vannak ők a te életedben. Mostanában lépett ki egy hosszú kapcsolatából, és élvezi a szingli létet? Gyakran utazik a munkája miatt? Vagy a hivatása az első prioritás számára? Férfiakat szinte számolatlanul lehet találni, majdnem mindenki kapható ilyen típusú "barátságra", kár is erre kitérni.

Ez a kapcsolat szexen alapul és semmi más nem szükséges hozzá. Nem kell együtt lógni, vacsorázni. Nem kell együtt töltenetek az éjszakát. Nem kell bűntudatot érezned emiatt. Ez az a típusú kapcsolat, ahol nem gond, ha így viselkedsz. A kulcsmomentum az, hogy „barátok” vagytok, a barátok pedig nyitottak, és tudják, hogy mire van szükségük a másiktól. Nyilvánvalóan ezért is működőképes, hiszen a párkapcsolatból kiszedi a legjobb részeket, úgy, hogy a problémákat elkerülik. De ha ez ennyire szép és ennyire jó, akkor miért nem csinálja ezt mindenki?

Ez a típusú kapcsolat mindig rövid életű, hiszen emocionális lények vagyunk, előbb vagy utóbb az egyik fél elkezd érzelmeket táplálni a másik iránt, ezzel pedig megöli a "barátság" lényegét. Nem helyettesítheti az alapvető emberi szükségleteket, az igaz, hogy a törődést, az együttlétet megkapjuk valakitől, de sosincs benne több, sosincs fejlődés. Nem érezhetjük azt, hogy valakinek mi vagyunk a legfontosabbak, nem szeretnek úgy, ahogyan azt mi szeretnénk. Így tehát ez a kapcsolat működőképes, de nem helyettesíti a valódi párkapcsolatokat hosszútávon. Mert többre vágyunk. Arra az időszakra tökéletes, amikor egy hosszabb kapcsolat után úgy érezzük, hogy nem akarjuk lekötni magunkat, de vágyunk valaki közelségére. Ezzel aztán igazán nem ártasz senkinek, csak tudd, hogy mit akarsz, és győződj meg róla, hogy a másik sem vágyik többre!

 

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, lájkold az oldalunkat!:)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr446554923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása