Amilyen szenvedélyes érzelmekkel lépünk bele egy kapcsolatba, ugyanolyan hevesen fogadjuk és reagáljuk le a konfliktusokat, a sértettségeket is. Minél több időt töltünk el valakivel, annál több nehézségbe ütközünk bele, amikor már nem működik minden csettintésre. Ez az a pont, ahol a párok többsége feladja. Éppen ezért, ha konfliktusra kerül a sor, a többség előveszi a fegyvertárát és nem kíméli azt az embert, akit állítólag szeret. Miért akarunk valakivel együtt lenni, ha utána képesek vagyunk őt a végletekig megalázni? Miért az a megoldás, hogy megkeserítjük egymás életét?

Have you ever wondered what couples fight about the most? Scroll through this gallery to find out.

(pinterest, ahearne4fun.com)

1. Hiányzik a felelősségvállalás
Egy olyan probléma esetén, ahol már mindkét félnek kellene tennie az előremozdulásért, ott bizony kegyetlen harcok folynak az emberben. Mert a sértettséged nem akarja meglátni a közös érdeket. Nem akarja tudomásul venni, hogy te ugyanolyan hibás vagy, mint a másik. Hiszen a kapcsolatotok kettőtök munkája. Ha válságban van, azért mindketten felelősek vagytok. Ha rendbe akarjátok hozni, ahhoz mind a ketten kelletek. De ezt elég nehéz úgy megtenni, hogy az egymásra mutogatásnál megreked a probléma megoldása. Ha a párod menekül otthonról, akkor bármilyen nehéz is, de látnod kell, hogy ebben neked is nagy szereped van. Valószínűleg nem vetted észre a jelzéseit, nem érdekelt amikor arra kért, hogy mozduljatok ki többször stb. Folyamatosan egymás tetteire reagáltok.

Így tehát, ha meg akarsz szüntetni egy problémát, fordítsd meg a gondolkodásmenetedet! Ne azt nézd, hogy neki mit kellene tennie, hogy rendbe hozza kettőtök között a dolgokat, hanem azt, hogy te mit tudsz tenni azért, hogy esetleg ne akarjon mindig elmenni otthonról. Ilyenkor jogosan merül fel, hogy miért neked kellene lépni, ha téged megbántottak, akkor miért neked kellene teperni? Ha őszintén belegondolsz, nem teljesen mindegy, hogy ki teszi meg az első lépést? Mindig minden egyes pillanatban a mérlegnek egyenlőnek kell lennie?  Nem érnél-e el többet azzal, ha megtörnéd a szokásmintáitokat és elkezdenéd azt kutatni, hogy te miben tudsz javítani? Hogyan tudod a másikat boldoggá tenni? Ha folyton ugyanazokat a köröket futjátok, egyikőtök sem enged, akkor annak a kapcsolatnak vége lesz, csupán csak idő kérdése, hogy mikor. Ellenben, ha megváltoztatod a saját viselkedésedet, úgy hatást gyakorolhatsz a társadéra is.

2.Félelem
Az emberek rettegnek minden fájdalomtól, így tehát attól is, hogy megbántják őket. Ezért konfliktushelyzetben az önbizalom és az ego által működtetett védelmi rendszer azonnal bekapcsol. Hárítás, támadás, hibáztatás, ujjal mutogatás, minden fegyvert be kell vetni,még akkor is, ha ezt olyannal tesszük, akit nagyon szeretünk. Viszont ha nem tudtok megegyezni, ha egyikőtök sem enged, ha mindenki a saját érveit lobogtatja, akkor a folytonos acsarkodás még a legnagyobb szerelmet is igen hamar kihűti. Bármennyire is nehéz konfliktushelyzetben a közös érdeket szem előtt tartani, mégis csak így van lehetőségetek egy olyan megoldásra, ami tovább segíti a fejlődéseteket.

Találjatok ki a kapcsolatotok elején egy jól működő konfliktuskezelő módszert, ami mindkettőtök számára megfelel. Tartsátok szem előtt a célt, hogy azért vagytok egy pár, hogy a másikat boldoggá tegyétek, és emlékeztessétek magatokat erre! Kár lenne azért tönkretenni egy kapcsolatot, mert túl büszkék voltatok ahhoz, hogy ne csak magatokra gondoljatok!

Dobj egy lájkot az oldalunkra, ha tetszett a cikk!:)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr836688379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása