Miért félünk a szerelemtől?

 2014.10.15. 14:45

A szerelem tanít meg az önzetlenség legmagasabb formájára, arra, hogy tudj adni. Viszont ez az a területe az életünknek, ahol a legmélyebb félelmeinkkel kell újból és újból szembe találkoznunk. Ezek a démonok vagy elrettentenek egy kapcsolattól, vagy megpróbálod megszelídíteni őket, és megtanulod őket leküzdeni. Mindannyian hordozzuk a múltbéli sérelmeinket, vagy az általunk fallá épített gyengeségeinket, ezt sem szégyellni, sem tagadni nem érdemes. A lehetőség viszont mindannyiunk számára adott a fejlődéshez. A kérdés csak az, hogy vállaljuk-e az ezzel járó nehézségeket is?

I need you. I miss you. I want you. I love you. m.a.e. If only u would let go of fear. Missing my Man!

(kép forrása: theberry.com)

Egy párkapcsolat, egy szerelem az, ami olyan szituációkat dobál eléd, ahol igazán megmérettetheted magad. Legyőzheted a régi sérelmeket, túljuthatsz megoldhatatlan problémákon, leküzdheted a gátlásaidat. Tudatosan sodor bele olyan kemény helyzetekbe, ahol mind egyedül, mind pedig párban komoly fejlődésen mehettek keresztül. Mert a boldogság nem a tökéletességből, hanem a folyamatos munkálkodásból, fejlődésből születik.

Az emberek többsége fél megnyílni, folyamatosan attól retteg, hogy sebezhetővé válik. Ezért inkább tudatosan kerüli az érzéseit, nem vesz róluk tudomást. Kiüresedve várja, hogy majd a szerelem bekopogtat hozzá. De ha már voltál szerelmes, akkor tudod, hogy a legváratlanabb pillanatokban borítja fel az életedet. Nem mehetsz soha biztosra, nem tudhatod mi lesz, ennek pont ebben a kiszámíthatatlanságban rejlik a szépsége. Bármennyire nehéz, mégis mindannyian erre vágyunk.

És, hogy meddig lesz ez ijesztő? Mindig. A másik ember elvesztését, a kitárulkozást, a sebezhetőséget nem lehet megszokni, sosem lesz könnyebb, de nem is kell annak lennie. A kockázat minden jó dolog velejárója, miért is lenne itt másképp? Törekedj a legjobbra, hozzátok ki egymásból a lehető legtöbbet és élvezzétek a közös boldogságot!

Ne rettegj az esetleges fájdalmaktól, majd orvosolod a problémát akkor, ha eljön!

Ne félj attól, hogy megnyílj a másiknak,mert csak így élvezheted a bizalom adta szabadságot!

Ne elvárás legyen a jó párkapcsolat, hanem tegyél érte mindennap!

Engedd, hogy szeressenek, hogy megtapasztald azt, amire már régóta vágysz!

 

Ha te is inkább szembenézel a félelmeiddel, lájkolj minket! :)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr106795225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2014.10.15. 19:38:38

Amikor szerelem van, akkor nem fél senki semmitől. Ez különbözteti meg látványosan a szerelmet annak minden rész-megvalósulásától, ahol viszont az önzéssel küzdeni kell. Utóbbiak sem megvetendők, csak ugye, nem az igazi. A szerelem elnyomja az emberben az önzést, arról ismerszik meg.

annamanna 2014.10.22. 09:35:03

"Viszont ez az a területe az életünknek, ahol a legmélyebb félelmeinkkel kell újból és újból szembe találkoznunk."
Szóval ezzel más is így van? Nem is gondoltam.... :)
süti beállítások módosítása