A szerelem más emberré tesz?

 2014.09.09. 23:42

A párkapcsolataink, ha jók voltak, ha rosszak, hatást gyakoroltak a személyiségünkre. Sokan pontosan ezért nem szeretnek szerelembe esni, és inkább el is kerülik, nehogy bármi olyan változást hozzon ki belőlük egy másik ember, amit nem tudnak kontrollálni. Márpedig nem tudod befolyásolni, hogy a másik milyen hatással lesz rád, és, hogy mi mindenre leszel képes érte. De vajon olyan rossz ez a változás? Nem inkább előnyünkre formálódunk?

(pinterest, two)

Ha egy rossz kapcsolatból szállsz ki, akkor nyilván később realizálódnak azok a pozitív hatások, amit az életedre gyakorolt. De nézzünk néhány alapvető és elkerülhetetlen változást:

- Fejlődik a kompromisszumkészséged
A kapcsolat idejétől függ, hogy ez a tulajdonság mennyire válik a személyiséged részévé. hiszen egy hosszútávú kapcsolathoz elengedhetetlen, szinte alapkövetelmény. Képes leszel a közös érdekért, a szerelemért lemondani a saját kényelmedről, megoldásorientálttá válik a gondolkozásod. kettőtök boldogsága fontosabb lesz a sajátodnál.

- Türelmet tanulsz
Egy másik emberrel való összecsiszolódás időt igényel, és sok-sok türelmet. Mind a ketten makacsul ragaszkodtok majd a saját elképzeléseitekhez, de idővel átvezetitek ezen egymást, és sokkal könnyebben megy majd az alkalmazkodás, már amennyiben mindkettőtöknek ugyanez a vágya.

- Empatikusabb leszel
Amikor együtt élsz valakivel óhatatlanul közössé válnak a problémáitok, bármennyire is csak az egyikőtöket érinti. Kicsit a magadénak érzed a fájdalmát, a gondjait,sokkal figyelmesebb és érzékenyebb leszel mások nehézségeire

- Javul a problémamegoldó képességed

Mint, ahogyan azt az előző pontban is írtam, ha két ember dugja össze a fejét egy probléma megoldásáért, akkor a két nézőpont sokkal egyszerűbben világít meg akár olyan pontokat is, amiket egyedül észre sem vennél.

- Önzetlenebbé válsz

Az ember alaptermészetét tekintve önző és mindig arra törekszik, hogy elsődlegesen neki legyen jó. Ebből az állapotból csak egy szerelem és egy gyerek tud kimozdítani. Az irántuk érzett szeretet tesz téged képessé arra, hogy a másik érdekeit is előtérbe tudd helyezni, sőt akár még a sajátod elé is.

Még lehetne sorolni az előnyöket, hiszen rengeteg van, és függ persze attól is, hogy kit milyen félelméből rángat ki a szerelem, milyen tulajdonságát erősíti meg stb. De kétségkívül számos változást hoz az életünkbe, ami pozitív, inspiráló és jobb emberré válunk általuk. Akkor mégis mi okozza azt, hogy az idő előrehaladtával az emberek többsége önzővé válik? Miért kezdi tönkretenni a kapcsolatát? Miért viselkedik úgy, amiből a párját is kikergeti a világból? A következő bejegyzésből megtudhatod.. ;)

 

 Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, lájkold az oldalunkat!

KATT IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr136683511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása