A kapcsolatoknak ritkán lesz vége egyetlen sorscsapásszerű esemény által. Nem egyik napról a másikra hűl ki a szerelem, távolodik el egymástól két ember. Hosszas folyamatok előzik meg a döntést, és ennek ellenére mégis sok esetben az egyik felet teljesen ledöbbentik a történtek, hiszen totálisan váratlanul éri őt. Hogyan lehetséges, hogy valaki folyamatosan érezteti a problémát és a másik mégsem érti? Mit nem veszünk észre?

walking away(forrás: pinterest)

A kudarcaink azon hibáink felhalmozódása, amelyeket újra és újra elkövetünk. De hogy történhet meg, hogy egy hiba után mégis megismételjük ugyanazt? Úgy, hogy mivel nem látjuk azonnal a rossz következményeket, ezért nem tulajdonítunk neki jelentőséget. És pontosan ebben az észrevétlenségben rejlik a legnagyobb veszély.

Az apró hazugságok egy kapcsolatban, egy kis eltusolás itt, egy kicsi ott, és mivel nem látjuk a következményét a tetteinknek, ezért úgy teszünk, mint ha mi sem történt volna. Amikor tetteted az alvást, csak, hogy ne kelljen a pároddal ágyba bújni/beszélgetni/veszekedni, ugyanebbe a kategóriába sorolandó. A probléma magától nem fog megoldódni, a következmények pedig előbb vagy utóbb megjelennek, és kénytelen leszel szembenézni velük. Viszont lehet, hogy már csak akkor üti föl a fejét, amikor esélyed sem lesz arra, hogy bármin is változtass.

Rövidtávon úgy tűnik, hogy a hibáinknak nincs semmilyen jelentősége. De a következmények szinte sosem azonnaliak, így egyszerűen csak sodródunk, nem érezzük úgy, hogy bármin is változtatnunk kellene. Miközben a hibáink addig halmozódnak, amíg már nem kerülhetjük el a rossz döntéseink hatásait, hanem meg kell fizetnünk az árát, mégpedig kőkeményen. Egy kapcsolat végét számtalan jel mutatja, érződik, látható, de ha helyette inkább homokba dugjuk a fejünket, és nem vesszük észre azt, ami az orrunk előtt van, akkor felesleges meglepődni a következményen. Mert az apró füllentések önmagukban nem okoznak nagy kárt, de egymásra halmozódva, akár a kapcsolat végét is jelentheti.

Ha figyeled a döntésidet, és nem követed el ugyanazt újra és újra és újra, akkor sokkal reálisabban fogod látni a kapcsolatodban zajló eseményeket. Így van esélyed javítani, és lehetőséged is arra, hogy időben elkapd azokat a problémákat, amik képesek falat emelni közétek. Mert ami azonnal nem fáj, arról nem veszünk tudomást. Pedig akkor elkerülhetnénk sok felesleges szenvedést?

 

Ne kövesd el még egyszer ugyanazt a hibát! Ne felejtsd el lájkolni az oldalunkat!:)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr116545381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kereste 2014.07.27. 10:32:01

Nem mindig a szakítás maga döbbenti le az embert, hanem a másik viselkedése. Aki szerepet játszik, a kapcsolat elején egy édes, bájos angyali lélek, majd birtokon belülre kerülés után kimutatja a foga fehérjét, és egy jégszívű, kegyetlen, játszmázó manipulátor lesz belőle, valamint egy dühöngő démon, aki üvöltözve csapkod, és rugdos, nos annak a viselkedése a megdöbbentő. Ezen nem lehet varázsütésre javítani, itt már csak idő kérdése a szakítás. Maga az "árulás" a megdöbbentő, hogy lehet valaki ennyire kétszínű és aljas. Arról nem is beszélve, ha a szakítás után egy nappal már más karjaiban vigasztalódik az áruló, nos az a legmegdöbbentőbb. Ilyenkor teszi fel a kérdést az ember, megéri-e bizalmat szavazni bárkinek is.
süti beállítások módosítása