Minden ember kerüli a fájdalmat, az egyik legfőbb motivációnk is ebből fakad. Amikor megbántanak, vagy egyszerűen nem érzed magad biztonságban, nagyon egyszerűen veheted fel azt az új szokást, hogy szándékosan nem adod meg a párodnak azt, amire szüksége lenne. Visszatartod tőle a szeretetedet, mert attól félsz, ha újra nyitottá válsz, ha kimutatod az érzéseidet, akkor sebezhető leszel. Te pedig már nem viselsz el több fájdalmat. Így sorra hullanak el mellőled a barátok, lassan elszürkülnek és véget érnek a kapcsolataid. És csak állsz széttárt karokkal, hogy mi történhetett? Miért nem működnek a kapcsolataid? Mi a baj? Mit csinálsz rosszul?

 Heartbreak.    I saw this and melted.   So much said in so few words. If we could only, just put it away until the hurting stops.

(forrás: pinterest)

Ez egy ördögi kör, amit ha nem veszel észre, akkor évekig is beleragadhatsz, vagy talán soha nem is szabadulsz ki belőle. Ha megbántanak, bizalmatlanná válsz, ez pedig nem segít egy kapcsolat elmélyítésében, ami így törődés hiányában valószínűleg előbb vagy utóbb zátonyra is fut. Újabb csalódás, újabb bezárkózás, és ez így megy egészen addig, amíg vagy kezedbe nem veszed az irányítást, vagy elkönyveled, hogy neked nincs szükséged párkapcsolatra.

Abban a reményben vonod meg a szeretetet a másiktól, hogy így hátha több figyelmet szentel majd neked. Rettegsz attól, hogy elhagyhat, így már az elején felkészülsz a szakításra, csak, hogy ne érjen meglepetés. Már a legelején félsz a végétől. És ott abban a pillanatban hozod meg a döntést a kapcsolatotok alakulásáról, anélkül, hogy tudnál róla. Sosem tudhatod előre, hogy működni fog-e, nem tudhatod, hogy jó lesz-e, hogy megbántanak-e, hogy rossz lesz-e. Ez a kockázat benne. Mert semmiben nem lehetsz biztos, amiben két ember szerepel. Nem veheted készpénznek a másik érzéseit. A szenvedélyt folyamatosan életben kell tartani, a szeretetedet pedig minden nap ki kell mutatnod, át kell élned, mert csak így tudsz egy fejlődőképes, tartalmas, mindkét fél igényeit kielégítő kapcsolatot fenntartani.

Ha mindent megvonsz a másiktól, azzal csak messzebbre és messzebbre taszítod őt magadtól. Ez a stratégia nem fog működni hússzútávon, és nem hozza el az életedbe azt az igazán nagy szerelmet, amire már annyira vágysz. Pedig elérhetnéd, a lehetőség és a döntés is csak rajtad áll. Vállalod a felelősséget a kapcsolatodért? Vállalod a felelősséget a hibáidért? El tudod fogadni, hogy nem tudhatjuk előre, hogy mi fog történni? Amíg a jövődön aggódsz, elszalasztod a jelenedet! A félelmed pedig annyira átszövi az érzéseidet, a döntéseidet, hogy egyre távolabb sodor a céljaidtól. És ahelyett, hogy a kapcsolatod fejlesztésével foglalkoznál, takaríthatod a romokat azon emberek után, akik sorra elhagynak téged. Ne félj a változástól, az újtól, mert ez hozza majd meg neked a lehetőségeket: esélyt a boldogságra és egy szenvedélyes, fejlődőképes párkapcsolatra.

 

Ne tartsd vissza a lájkokat tőlünk! :) KATT az oldalunkra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr556575451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása