Mindannyian félünk attól, hogy nem vagyunk elég jók, hogy elveszíthetjük azokat, akiket szeretünk. Átszövi a mindennapjaidat, így ezáltal a döntéseidet is. Pedig az a döntés, amit félelemből hozol meg, az csakis rossz lehet. A pillanatnyi érzéseid teljesen más irányba visznek, mint amire valójában szükséged lenne. Miért hozunk elhamarkodott döntéseket? Miért élünk folyton félelemben? Hogyan lehet ezeken úrrá lenni?

Just hanging (via robzangardi.tumblr.com). #RandM approved.

(kép forrása: Rachel Mailuhu)

A legtöbb esetben olyasvalamitől félünk, ami még meg sem történt, de a fejünkben már-már abszolút valóságként él.Nyilván ehhez épp elég alapot szolgáltattak a múltbéli sikertelenségeink. Hiszen mindannyian hordozunk sérelmeket, amelyektől csak óvatosabbak, elővigyázatosabbak lettünk, de ráadásként vészmadarak is. Sokszor az aggodalmunk alaptalan, de a csalódások szeretnek arra ösztökélni, hogy a legrosszabbat feltételezd.

Nem szabad megfeledkezned arról, hogy a másik ugyanolyan sebeket hordoz, mint te. Őt is érték pofonok, csalódások, de azért kerültetek egymás útjába, hogy valami különlegeset éljetek át.. EGYÜTT! És ez csak akkor fog megtörténni, ha nem gondolkozol ennyit! Teljesen mindegy, hogy mi volt a múltban, megtanultad belőle, amit meglehetett. Ne vidd tovább és tovább és tovább! Állj meg, tedd le a terheket, amiket nem jogosan cipelsz, hiszen most egy új ember van az életedben. Új fejezet kezdődik az életedben, és ehhez tiszta lap dukál.

Szeressétek egymást annyira, amennyire csak tudjátok! Nem a múltad határoz meg, az csupán csak tanulságokkal ruház fel. Nem számít, hogy hányan bántottak, tedd bele magad 100%-osan a kapcsolatodba! Ne félj attól, hogy mi lesz majd akkor, ha... Nem tudhatod. És nem is kell tudnod. Majd aggódsz akkor, ha a baj égeti a talpad.

Attól érzed igazán, hogy élsz, ha szerethetsz. Egy párkapcsolat soha nem a biztonságról szól. Nem tudhatod, hogy meddig lesztek együtt, mi történik holnap, mikor milyen probléma nehezíti majd az utatokat. És ezzel nem is szabad foglalkoznod! Mi értelme lenne?! Csak elrontanál valami igazán jót a sok felesleges aggódással. Ne árnyékold be a szerelmeteket irreális félelmekkel, amelyek lehet, hogy soha nem is válnának valósággá. Akkor mégis hogyan kerülheted el a csalódásokat? Sehogy! Hogy lehetsz úrrá a félelmeiden? Úgy, hogy szembenézel velük. Könnyű mondani, könnyű leírni, nehéz megélni. De nincs más választásod. Ne a félelem irányítsa a kapcsolatodat, a döntéseidet, mert az nem oda visz, ahova te menni szeretnél, vagy ahol lenni szeretnél...

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr676867321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása