Egy párkapcsolat sikerességét nagyban befolyásolja az az alap, amire két ember elkezd építkezni. Mégis tudatosan, vagy kevésbé tudatosan gyakran ferdítünk az igazságon, csak azért, mert úgy gondoljuk, hogy a valóságunk nem lenne elég érdekes, és mindenképpen egy kis színesítésre van szükség ahhoz, hogy megnyerőbbé váljunk. Rövidtávú céljainknak általában kedvez ez a módszer, de mi lesz utána? A hazugság piramist hogyan építed tovább? Le mered-e egyáltalán dönteni?

forever.jpg

(forrás: Pinterest)

Amikor valaki önmagával nincs jól, nem szereti saját magát, akkor számára az egyetlen járható út a hazugság. Olyasvalakinek próbálja felépíteni a személyiségét, amilyen lenni szeretne, amilyenné szívesen válna, csak éppen semmit nem hajlandó megtenni érte. Mert az már változással járna. A változás pedig fájdalommal. Mert az addigi működésképtelen rendszert csak úgy lehet újjáépíteni, ha az előzőt porig romboljuk. De hogyan? Amikor több évig hitted valamiről azt, hogy az jó. Mégis szükség van egyfajta rugalmasságra. Nem esik csorba a büszkeségeden, ha nem csinálsz tökéletesen valamit elsőre.

Ez ugyanígy igaz a párkapcsolat kezdeti szakaszára is. Nincsenek tökéletes praktikák, bevált módszerek. Neked azt az embert kell megtalálnod, aki az erősségeiddel és a gyengeségeiddel egyaránt elfogad, szeret és tisztel téged. Már persze, ha erre okot is adsz. Pusztán a létezéseddel nem jár alanyi jogon a tisztelet, és a boldogság sem. Azért tenned is kell! És, ha ezt te hazugsággal akarod megalapozni, akkor azt hiszem egyikünk számára sem kérdéses, hogy milyen eredménye lesz.

Nem kellenek egy párkapcsolat elején a mímelt mozdulatok, a megjátszott személyiségjegyek. A végén úgyis le fogsz bukni, és még fájdalmasabb lesz a csalódás. Ne feledd, hogy hosszútávra készülsz, nem az első méterek a fontosak, hanem, hogy az utolsót hogyan fejezed be? Hogy bele tudsz-e nézni a tükörbe? Hogy úgy fogadod-e el a kudarcot, hogy ez egy újabb lehetőség a javításra, személyiséged finomítására? Nem kell mindenkinek megfelelned, bátran legyél önmagad, aki kész a változásra, ha a kapcsolat finomításokat igényel. Mert nincs élethosszig tartó szerelem munka, csiszolódás és formálódás nélkül. Mert nem létezik még egy ugyanolyan ember, mint te. És, ha hazugságokkal próbálod megúszni az elejét, akkor ne is reméld, hogy megtalálod azt, akire vágysz. Helyette kapsz majd egy nagyon hasonlót hozzád, aki ugyanúgy füllentésekkel és sumákolással kerüli el a problémákat, mint te. Remélem te sem hiszed el, hogy ez valaha is tartós lesz, és boldog…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr56202209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása