Miért múlik el a szerelem?

 2014.05.22. 16:48

A szerelem állapota olyannyira érzelemgazdag időszak, hogy nem engedi meglátni a másik ember gyengeségeit. Csupán a tökéletességét látod, azt, hogy ha gondolsz rá, akkor még a világ is szebbé válik, alig várod, hogy együtt legyetek. És eközben elfelejted, hogy emberből van. Idealizálod, és meg vagy győződve arról, hogy megtaláltad az igazit. Most már aztán tényleg.:) De aztán telnek a napok, hónapok, és egyre inkább a negatív tulajdonságai kerülnek előtérbe, mint ha a semmiből jöttek volna elő. Mi változott? Miért tűnik teljesen más embernek?Forget the rolling cans trailing a car and "Just Married" on the windows, this old couple knows how to represent their marriage.

(forrás: Pinterest.com)

A szerelem nem statikus, nem képes arra, hogy mindig fenntartsa önmagát. Időszakos megjelenései vannak, ami azt gondolom, hogy jót is tesz mindannyiunknak. Abban az állapotban nehéz hatékonynak maradni, hiszen az érzések kizárják az objektivitást. A problémát nem az jelenti, hogy a másik megmutatja emberi arcának kevésbé vonzó oldalát is, hanem a reakciónk okoz gondot, ahogyan lekommunikáljuk önmagunknak a változásokat:

1. Mentegetőzés kezdődik, próbálod kimagyarázni, hogy miért hazudik, miért csal meg, miért nem beszél veled a problémákról. Elhiteted magaddal, hogy mások rosszul látják, csak rosszat akarnak nektek, és így megteremted az alapjait egy igazán boldogtalan kapcsolatnak. Amiről te nap mint nap meggyőzöd magad, hogy a legjobb dolog ami történhetett veled, hogy ne kelljen a mardosó fájdalommal szembenézned. De egyszer majd ott találod magad, ahol már nem lesz több egérút. És kapcsolat sem...

2. Amikor tudomást sem veszel arról, ami körülötted történik, egyszerűen lenyeled azokat a problémákat, amikkel túl fájdalmas lenne foglalkozni. Viszont az önbecsapásnak előbb-utóbb egyre súlyosabb következményei lesznek, mivel az elfojtott konfliktusok még nagyobb szakadékot vájnak két ember közé. És ez mindaddig történik, míg végül már csak egymás mellett éldegéltek, mint két jó szomszéd.

3. Az elfogadás. Az elfogadása annak, hogy emberből vagyunk, pozitív és negatív tulajdonságokkal egyaránt. Ne várjunk csodát a másiktól csak azért, mert a szerelem megrészegíti az első hónapokat. Törekedj arra, hogy már a kezdetektől képes legyél őszintén beszélni vele, akár kellemetlen témákról is. Ha az elején szokásként beépítitek, akkor sokkal könnyebb lesz a későbbiekben, a megoldhatatlannak tűnő problémák áthidalásában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr406197067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2014.07.29. 17:15:16

Van, amelyik elmúlik, és van amelyik nem. Olyan szerelem is van, amelyik csak erősödik az évek során.
Egyébként ha a másik hazudik és megcsal, akkor az már tényleg nem szerelem, hiszen annak az alapja az őszinteség és a hűség.
süti beállítások módosítása