A hazugság akkor is átszövi a mindennapjainkat, ha igyekszünk élesen elhatárolódni tőle. Kellemetlen, nem vagyunk rá büszkék, tagadjuk is, de akkor is az életünk szerves része. Bármennyire is negatív a megítélése, sokszor mutatja meg pozitív arcát is. Mert néha igenis szükséges, hogy elkerüljünk értelmetlen konfliktusokat. De vajon hol lehet meghúzni a határt? Melyik hazugság árt és melyik használ?

Look for lipsticks and lip balm that contain petrolatum, dimethicone, and glycerine to help keep your smackers hydrated!(pinterest.com)

Mindenki elismerésre és szeretetre vágyik, miközben igyekszik a fájdalmat elkerülni. A hazugság is sokszor ugyanezt a célt szolgálja: egérutat ad valami nagyon fontos dolog elvesztésének a félelme elől. Mert azt tanították nekünk, hogy aki hibázik és bevallja, az csak rosszul járhat. Így sikerült felfegyverkeznünk ezzel a mentőövvel, amit időközönként bedobva, némi ima és szerencse kíséretében, sok helyzetből húzhat ki minket. Egészen addig, amíg a lebukást sikerül elkerülni.

De vajon miért vagyunk ennyire álszentek? Tudjuk jól, hogy mindenki hibázik, vagy hibázott már életében, így pedig a hazugságot sem tudta kikerülni. Aki mindig, minden körülmény között őszinte, nagyon sokszor fogja még megütni a bokáját. Azok a hazugságok, amelyek nem ártanak sem neked, sem a másiknak, sőt segítenek elkerülni egy felesleges konfliktust, ezek nagyon is hasznosak. Itt most nyilván nem arról van szó, hogyha megcsalod a párodat, akkor inkább nem mondod el neki, nehogy megbántsd. Ezek inkább az apró füllentésekről szólnak, amikor a főnököd megkér, hogy maradj még 10 percet, segíts neki, te pedig úgy, hogy már a fél lábad otthon van, készséggel szaladsz vissza és bólogatsz, miközben nyilván semmi kedved az egészhez.

A legtöbb hazugság mégis a szeretetvágy miatt történik. A legtöbben képtelenek elhinni magukról, hogy szerethetőek, hogy bármire képesek lehetnek, hogy izgalmasak, szórakoztatóak, ezért állítanak magukról egészen mást, mint ami a valóság. És ennek az álomvilágnak a segítségével egy kicsit színesebbnek tűnnek, szeretni kezdik őket, és meg vannak győződve róla, hogy a behazudott történetek miatt. Pedig óriásit tévednek. Nem a storyk, nem a hazugságok, hanem saját maga felszabadultsága generálja a szeretetet irányába. És ezt a belső tüzet bármilyen élethelyzetben muszáj vagy megteremteni. Mert minden egyes szituációban tudsz miért hálás lenni, tudsz minek örülni, tudod élvezni a szeretteid társaságát. Még akkor is, ha azt gondolod, hogy ez semmiség. Pedig sokkal több, mint ahogy azt gondoljuk, de majd csak a végén nyer igazán értelmet…

 

További cikkekért lájkold az oldalunkat, hogy le ne maradj az újdonságokról!

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr546157378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása