Te romlott pesti éjszaka

 2013.11.29. 23:29

Minden híradásból csak az folyik, hogy „meglopták, megverték, belekevertek valamit az italába, elveszett, leitatták, megkéselték…” stb. Ez a reflektorfénybe került pesti éjszaka. Pedig valahogy a bulizás fogalma alatt én nem ezeket értem. De akkor hova tűnt mégis a lényege, a pénteki-szombati éjszakák lelke? Az emberek nem szórakozni járnak? Nem kellene jól érezniük magukat?

alkohol_buli_party_pesti_ejszaka_budapest_tanc_drog_romlott_nyomaszto.jpg

Amikor eljutsz a szórakozóhelyekre, több lehetőség közül választhatsz:

1.típus: Nőként apró, falatnyi, ám de drága ruhában, mindenféle ékszerrel megrakva, mint egy élő karácsonyfa, illegetheted magad valamelyik VIP részlegen, várva a jólelkű apapótlékot, aki nyilván legalább kétszer annyi idős, mint te. (Plusz a sminked által jóváírt évek persze.) De legalább állja az estédet. Utána viszont már feleslegesen ül ki a meglepődés az arcodra, mikor kiderül, hogy az „after” már némi energiáidba kerül.

2.típus: Férfiként csatlakozhatsz a „Rengeteget iszom, mert megtehetem, sőt az egész kócerájt is megvehetném… persze apa pénzéből.” csoporthoz. Itt garantált a verekedés. A provokációd teljesen biztos, hogy viszonzásra talál majd.

3.típus: Képviselheted a kirekesztetteket, akik igazából a tömeg szerepét töltik be. Mivel a rajtuk lévő ruhák összköltsége nem üti meg a 100.000 Ft-os lélekhatárt, így nekik csak a nagyon részeg, nagyon vállalhatatlan, lemorzsolódott maradék juthat estére. A jő nőknél, jó pasiknál esélyük sincs.

4.típus: Ha eléggé fiatal vagy és az este céljául a bejutást tűzöd ki, mindezt úgy, hogy a vakolat alatt azt se látni, hogy egyáltalán van-e arcod; akkor bőven találsz társat magadnak. (Bár azt hozzáteszem, hogy sok szórakozóhely igen komolyan veszi az életkori megkötéseket, már.) Falatnyi ruhában, táskából előbújó dugi piával mulathatod az estét, és vagy nagyon felnőttnek akarni látszó két tizenéves lány együttes vonaglását nézheted, vagy a csapatban összegyűlt kisfiúkat, akik biztos, hogy egy jó kötekedésben bíznak.

5.típus: Ha ezek közt mégsem találnád a helyed, akkor még mindig csatlakozhatsz a vidám külföldiekhez, akik legtöbbször örömmel benne vannak egy rögtönzött „Hogyan táncolj sörrel?” című versenyben. Ami nagyon szórakoztató tud lenni, kivéve, ha te nem játszol, és az alkohol nagy része a te ruhádon landol.

Ha nem sikerült megtalálnod a számodra megfelelő csoportosulást, ahova szívesen betársulnál, még mindig számos meglepetés várhat rád. Lehet, hogy belekevernek valamit az italodba, lehet, hogy leitatnak, netán kirabolnak. És persze bármilyen pillanatnyi mulattató szerhez is hozzájuthatsz, elég csak körbenézned.

Hova tűntél pesti éjszaka? Már senki nem vágyik egyszerűen magára a szórakozásra? Minek ez a sok púder? Úgyse érdekel holnap már senkit se…

 

UI.: Nyilván tisztelet a kivételnek, aki még érzi és érti.

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr385668133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.26. 11:31:44

A fennt vázolt problémadra van egy eleg egyszeru megoldas - olyan alkalmakat (és nem helyeket) kell keresned, ahol a befogadó/elfogadó attitüd alapfeltetel a jelenlevokkel szemben. Ilyenek a táncházak, a tancklubok (bár ott mar van klikkesedes), a blogtalálkozók és azon zenekarok koncertjei akiknek kicsi, lelkes és alapvetően heterogén rajongotabora van (Eugénia Formáció pl.).
Ezeken a helyeken sem fogsz becsajozni/bepasizni (az a vidéki egyeteni varosok specialitasa, Budapesten ez nem működik), de legalább nagy valoszinuseggel jol fogod erezni magad, es kesobb azert osszejohet valami. Nem olyan rossz a helyzet mostansag sem vegyülős/ismerkedos buliszempontbol (bar a jo helyek - Siraly es Tuzrakter mar kiestek), de azert nem is remenytelen.

Iván_a_muzsik 2014.01.26. 16:37:55

Régen az emberek egymás társaságáért mentek ilyen helyekre, egy jót beszélgetni ,vagy táncolni,ismerkedni volt a cél. MA?
Mennyi kábítószert bírsz magadba tömni ,ki ismer több veszélyes embert? Ki a keményebb? KI bír többet inni? Ki tud jobban verekedni? KI a jobb kurva?
MA már csak a szerencsétlen elmebetegeket találhatunk javarészt,kevés kivételtől eltekintve:)
Változásokra lenne szükség sajnos:) Arról nem is beszélve hogy a szegénység miatt mennyire kevesen buliznak manapság ,pláne vidéken:)
süti beállítások módosítása