Mindannyian vágyakozva nézzük azon embertársainkat, akik élvezik az életet, mosolyogva sétálnak, látszatra könnyedén veszik az élet nehézségeit. Sokszor természetesen bekapcsol az önvédelmező rendszerünk és már szerencsét, pénzt, csillagzatot, sorsot képzelünk oda az okok helyére, és még véletlenül sem próbáljuk meglátni azt, hogy ők vajon mit csinálnak másképp, mint mi? Vajon a boldogság előre eldöntött lenne? Vagy tehetünk is érte? Mit tanulhatunk a legboldogabb emberektől?

(forrás: Pinterest)

A boldog emberek egyik titka nem más, mint, hogy hagynak maguknak időt arra, hogy élvezzék azt, ami körülveszi őket. Itt most nem a pénz a lényeg, mindannyiunk életében számos olyan személy, tárgy, esemény, pillanat található, ami fölött, ha nem rohannánk el, rengeteg pozitív energiát zsebelhetnénk be. Mert igenis ennyire egyszerű: nem kell a megfelelő időpontra várni, nem kell a tökéletes partner után epekedni, hanem itt és most, a jelent kell megélni. Azt a jelent, ami tele van számos olyan okkal, amiért boldogok lehetünk.

Hányszor kaptad már azon magad, hogy néhány jó pillanatodban, csak ültél kint a természetben, bámultad a fákat és jól érezted magad? Nem volt szükséged semmire, egyszerűen jó volt a jelenben lenni. Nyilván nehéz ezt az állapotot minden áldott nap fenntartani, de ha úgy érzed, hogy túlságosan elragadott a panaszkodás, hogy mindenben a rosszat látod, akkor két technikát is elővehetsz:

1.Pozitív mentális időutazás: Emlékezz vissza boldog pillanatokra, vagy olyan eseményekre, amiket nagyon-nagyon vártál. Garantáltan visszaidézi azt az állapotot, amiben akkor voltál.

2. Ne kóborolj el! Bármikor, amikor az agyad elő akarja szedni a problémákat, nehézségeket, ne engedd! Ne foglalkozz mással, csak azzal, amit épp csinálsz, vagy azzal akivel vagy!

Ez a két technika bármikor elővehető, és mindig segítségedre lesz. Az életünk, az időnk limitálva van, ezért nagyon nem mindegy, hogy hogyan éled a mindennapjaidat. Hozd ki belőlük a legtöbbet, és élvezd az életet! Mert ez tényleg nem kerül semmibe, de megadja mindazt, amire annyira vágysz!

 

 Lájkolj minket, hogy mi is élvezhessük az élet apró örömeit!:) KATT IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr196475961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása