Köztudott és tagadhatatlan tény, hogy aki igyekszik az életben meglátni a szép és jó dolgokat, és törekszik a szörnyűségeken túl látni, és nem megnehezíteni a saját napjait, az boldogabb és elégedettebb ember. A pesszimizmust sokan azért alkalmazzák, hogy enyhítsék a rossz hírek által okozott károkat: elvégre, ha mindig a legrosszabbra készülsz, nem érhet meglepetés, nem lesz csalódás, de boldogság sem. De vajon tehetünk-e azért, hogy boldogok legyünk?

(forrás:Pinterest)

Amikor elkezdesz más szemmel nézni a világra, és tényleg próbálod mindenben felfedezni a jót, olyan érzésed lehet, mintha kicsit eltávolítana a valóságtól. Ez így is van. De mindezt jó értelemben teszi. Nincs időd élvezni az életet, hiszen újabb és újabb kihívásokat tol eléd az élet, hát akkor ugord át inkább ezeket az akadályokat nevetve, senkinek sem ártasz vele.

Az önámítást mindig negatív köntösbe bújtatják, pedig sok esetben a legnagyobb segítséget ez jelenti a kríziseknél számunkra. Amikor szerelmes vagy, az az állapot is a megtévesztésről szól: sokkal többet és jobbat feltételezel a másikról, mert azt akarod hinni, hogy ő az igazi, mindenből a legjobb. Akiknek pozitív illúziójuk van a kapcsolatokról, azok az emberek sokkal elégedettebbek, sokkal jobban mernek szeretni és bízni, és kevesebb problémájuk is van. Szóval az önámításnak számos előnye van: pozitív önképet ad, csökkenti a stresszt, növeli a fájdalomtűrő-képességedet, motiváltabbá tesz, és növeli a teljesítményedet versenyhelyzetben. Ha belegondolsz, nem lenne százszor jobb érzés mindig mindenkiről jót vagy jobbat feltételezni?

Kutatások szerint a boldog párkapcsolatban élő emberek mind azt képzelik a párjukról, hogy sokkal okosabbak, szebbek, jobbak, mint amilyenek valójában. És nincs is ezzel semmi baj. Ha ez az ára a boldogságnak, akkor miért ne? :) Boldog dolgokra gondolni, megölelni valakit, mosolyogni nyálas közhelynek tűnhet, de garantáltan működik, csak próbáld ki!

Tegyél boldoggá minket és lájkold az oldalunkat! :)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr916412763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása