A problémákat nem mindig lehet megoldani, de ki lehet őket nőni, túl lehet rajtuk jutni. Amikor már harmadszorra jön szembe veled ugyanaz, megint megcsaltak, újra kihasználtak, vagy nem te voltál az életében a legfontosabb, akkor érdemes kicsit kívülről is megnézni a helyzetedet, mert bizonyos szabályszerűségeket észre fogsz tudni venni. Ugyan mindegyik ember különböző volt, de az adott szituációra vonatkozó reakciód mindig ugyanaz volt. Így pedig mindig ugyanazt az eredményt hozta. Ha tehát meg akarod változtatni a végét, légy észnél a közepénél!

megoldhatatlan_problema_igaz_ego_buszkeseg.jpg

(forrás: pinterest)

Te magad rajzolod meg a határaidat az alapján, amit a külvilág reakcióiból le tudsz szűrni, illetve az is nagyban hozzájárul, hogy te mit gondolsz magadról?! Ezeken a kereteken belül próbálsz megoldást találni újabb és újabb szembejövő problémákra. Majd egy idő után rájössz, hogy ki kell lépned a komfortzónádból ahhoz, hogy túljuss bizonyos nehézségeken. Ilyenkor szélesíted ki a határaidat, vagy pedig örökös halogatásba kezdesz. Hiszen, ha azt látod, hogy már egyik problémát sem tudod megoldani, akkor a könnyebb út az lesz, hogy mindenki mást kezdesz el hibáztatni azért, ami veled történik. Ilyen lelki állapotban viszont nem, hogy határokat feszegetni, de még a helyzetedet sem tudod reálisan felmérni. De ne felejtsd el, hogy a döntéseid következményekkel járnak, és így a halogatásnak is meglesz a keserű gyümölcse.

Egy veszekedésből nagyon könnyen válik megoldhatatlan probléma, annak ellenére, hogy legtöbbször apróságokhoz vezethető vissza az egész gyökere. De amikor két erős akaratú egyéniség egymásnak feszül, és egyik sem hajlandó engedni az igazából, az nagyon gyakran ér csúnya véget. Miközben az alapvető probléma könnyen megoldható lenne. De vagy arra fókuszálsz, hogy igazad legyen, vagy pedig a megoldásra. A kettő együtt nem fog menni, ugyanis más érzelmeket, más gondolatokat, más reakciókat kíván meg tőled egyik is, másik is, ez pedig kizárja a kettő jelenlétét egy azonos időben.

A problémát akkor tudod kinőni, ha találsz egy fontosabb dolgot annál, mint, hogy igazad legyen. Lehet, hogy mindenki torkán lenyomod a véleményedet és végül elismernek, de aztán nézz hátra, hogy mi maradt a kapcsolataidból. Ha fontosabb számodra valaki, mint az, hogy az igazadért hadakozz, akkor képes leszel túlnőni megoldhatatlannak tűnő problémákat. Sajnos ahhoz, hogy erre rájöjjünk, sokszor fájdalmas események sorozatát kell átélnünk. De nem kell megvárnod az intő jeleket, csak döntened kell nap, mint nap. Döntened kell, hogy melyik a fontosabb: az egódat eteted tovább, vagy pedig a másik embert képes vagy előrébb helyezni az igazadnál? Na vajon holnap hogy döntesz? Mi a fontosabb?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr975870409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása