A hűségben sokkal nagyobb energiák rejlenek, mint azt bármelyikünk is gondolná. Önmagában képes erővel és tartással felvértezni az embert, megőrizve azt a szabadságot, hogy a döntés mindig ott van a saját kezedben. Nemet mondani egy fényes, színes, illatos lehetőségre csak azt tud, aki képes azonnal mérlegelni a veszteséget és a nyereséget. Az új mindig könnyebb választást és egyfajta menekülést jelent a problémák elől. De ezzel nem oldódik meg semmi. Csak görgeted tovább és tovább, míg el nem jutsz a saját poklodig, ahol már a puszta létezés is fájdalommal jár.

huseg_megcsalas_szerelem_parkapcsolat_no_ferfi_love_ciki_trendi.jpg

forrás: pinterest

A hűség nem megalkuvást jelent, de bizonyos lemondást mindenképp. Ez pedig tökéletesen ellene megy annak a társadalmi trendnek, ami jelenleg azt harsogja, hogy csak az a fontos, hogy nekünk jó legyen. Nyilván a fogyasztókra így lehet a legjobban hatni, és elhitetni vele, hogy vegyen meg mindenféle felesleges terméket, hogy attól jobbnak, többnek érezhesse magát, úgy 1-2 napig. Valahogy egy új kapcsolat lehetősége is ezt hozza magával. A bizsergést, az izgatottságot, azt, hogy a másik issza minden szavadat, keresi, hogyan járhatna a kedvedben. De ez is elmúlik. És akkor megint kezdheted elölről a keresgélést.

Bár a munka szó negatív tartalmat hordoz, egy párkapcsolatnak ugyanúgy szerves része, mint az élvezetek maximális megélése. Ahhoz, hogy összecsiszolódjatok, hogy felismerjétek és megismerjétek a másik igényeit, ahhoz, hogy konfliktushelyzetekben a megoldásra törekedjetek, ez mind-mind nagy energiabefektetést igényel. De aki már próbálta, az tudja, hogy mennyire megéri. Mert nem az izzadtságos, lemondásos rész az, ami megmarad az emlékezetedben, hanem az, hogy magadon túllépve, képes voltál másra is gondolni, más érdekeit is szem előtt tartani, akkor, amikor az a legnehezebb volt számodra. És a jutalmatok pedig az a mélyebb megismerés, ami az őszinteség útjára vezet, ahol egyre inkább megélheted magad az igazi valódban. Ami pedig a legnagyobb szabadságot adhatja neked.

A hűség tehát nem más, mint tisztában lenni a döntés pillanatában a következményekkel, és tovább látni az azonnali élvezet lehetőségén. Milyen egyszerűen hangzik, és mégis mennyire kevesen képesek hideg fejjel ellenállni a csábításnak. Miközben a következmények még nagyobb energiabefektetéssel járnak, mint hűségesnek maradni. Hiszen vagy hazugságaid között vagy kénytelen manőverezni, vagy a másik elé kell állnod, és végigézni a fájdalmat, amit neki okoztál, vagy pedig a titkolózás emészt majd fel. Lehet érdemes lenne gondolkodni a cselekvés előtt. Még akkor is, ha ez ciki.

 

1 lájk, hogy a hűség ne legyen ciki többé!-:) 

IDE KATTINTS!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr655823012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2014.02.20. 17:42:32

Gratula. Koszonom az irast. Jot tett a lelkemmel, nehol konkretan kirohognek, mikor jovok azzal, hogy 15 ev utan kb ugyanugy szeretem a felesegem, mint mior megismerkedtunk. Sajnos, ez manapsag nem cool... :)
süti beállítások módosítása