Talán ami a leginkább hiányzik, az a tudatosság. A munkádban pontosan tudod, hogy az előrejutást úgy érheted el, ha keményen és kitartóan dolgozol. A baráti kapcsolataidban mindig a legjobb arcodat mutatod, hiszen rendkívül meghatározó, hogy mit gondolnak rólad mások. Az edzőteremben, a különféle sportokban úgy vagy képes kiemelkedő teljesítményre, ha teljes erőbedobással végzed a feladataidat, akár fáradt vagy, akár nem. Az életed számos területén tudatosan építed a jövődet, és pontosan látod, hogy sok munka és kitartás árán születnek eredmények. Olyan eredmények, amikre büszke lehetsz, amilyenekre mindig is vágytál. Akkor a párkapcsolatodat miért tekinted egy önműködő gépezetnek?

tudatos_parkapcsolat_vagy_eredmeny_boldogsag_szerelem_veszeked_fajdalom.jpg(forrás: pinterest)

Bár mindannyiunk alapvető szükséglete, hogy valakihez tartozzunk, ennek ellenére a legtöbb energiát életünknek ezen a területén igyekszünk megspórolni. Elvárjuk, hogy a másik a kedvünkben járjon, megújuljon, apró meglepetésekkel dobja fel a szürke hétköznapokat, de közben eltökélten ragaszkodunk bizonyos elvárásainkhoz. Olyan elvárásokhoz, amelyek sokszor kizárják a változatosság puszta tényét is. És tesszük mindezt úgy, hogy nem kommunikáljuk le pontosan a vágyainkat, hanem természetesnek vesszük, hogy ezeket a másiknak pontosan tudnia kellene. De mégis honnan?

Veszekedések közben elejtett félmondatok, üvöltve kimondott utalások, az esetek nagy százalékában ilyenkor hangoznak el a szükségleteink. Ekkor tudjuk a legjobb csomagolásban elővezetni őket. Csak sajnos szinte semmi értelme. Amikor két akarat egymásnak feszül, az ritkán szól a másik megértéséről, sokkal inkább a védekezés és támadás véget nem érő harcáról. Nem tudod elfogadni, hogy ne te kerülj ki győztesként, máskülönben úgy éreznéd, hogy megsemmisültél. Ezért ha a másik elindítja a fájdalmasan bántó szavakat irányodba, úgy érzed, csak akkor védheted meg magad, ha te is támadásba lendülsz. És így megy ez, újra és újra. Míg bele nem fáradtok. Míg tönkre nem teszitek mindazt, amire annyira vágytatok, ami annyi boldogságot hozott az életetekbe. És mindezt miért? Mert annyira el voltál foglalva saját magaddal, hogy már nem maradt energiád a kapcsolatod építésére. Mert azt gondolod, hogy majd minden megy úgy, ahogy lennie kell. Akkor a tested formálásába miért fektetsz energiát? Az előléptetésért miért küzdesz? A baráti kapcsolataid fenntartásába miért ölsz ennyi időt?

A párkapcsolatodban ugyanúgy szükség van a tudatos munkára, mint az életed bármelyik területén. Akkor tudod fejleszteni, ha nem sajnálod tőle az energiát, és törekszel a másik szükségleteinek maximális kielégítésére. Ha felismered, hogy az erő nem a szócsaták megnyerésében és a nadrág viselőjének kilétében van, hanem a szeretetben. Ami a fáradozásról szól, mert nevelni kell, gondozni kell, tudjuk jól A kis herceg óta. A veszekedéseknek az összecsiszolódásról, egymás megismeréséről kellene szólniuk, nem két ego eszeveszett csapkodásáról. Őszintén meg kell méretned magad ezekben a félelemmel teli helyzetekben! Amikor félsz, hogy elveszíted őt, vagy azt a képet, amit magadról építettél fel. De csak akkor lehetsz úrrá ezeken, ha nem menekülsz előlük, ha nem söpröd a szőnyeg alá a problémáidat. Ketten sokkal nagyobb energiákat tudtok mozgósítani, ez a problémák megoldásánál ugyanúgy segítségedre lehet, mint a hálószobában. Csak kezdj rá odafigyelni! Ne hagyd tönkremenni!

Ha eddig kevés időt szenteltél a kapcsolatotok fejlesztésére, ne bánkódj! Ismerd fel, hogy eddig ez így volt, de mától másképp lesz. Meglátod, egy kis energia-befektetés, odafigyelés a másik szükségleteire, és csodákat művel majd veletek.

 

1 like a facebook oldalunkra = 1 ember, aki elhatározza, hogy tudatosan fejleszti a kapcsolatát :)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr985785797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2014.01.28. 13:52:13

Azért igyekeznek emberek megspórolni a párkapcsolatba fektetendő energiát, mert elméletben az is jó, ha a másik fektet bele több energiát.

Ha nincs meg a bizalom (hogy a másik is tesz bele energiát) és a tisztelet (nem hagyom szarban a másikat, respektálom a munkáját), akkor nem igazán megy, mivel mindkét fél "spórolni" akar a befektetett energiával.

Mészáros Laci 2014.01.28. 14:24:47

@sírjatok:

ha nem fektet bele mindkét fél annyi energiát amennyit ő KÉPES (ez nem feltétlenül egyforma), vagyis ha kevesebbet fektet be, mint amire képes, az a kapcsolat felőrlődik... a másik nem tudja elvinni a hátán.
süti beállítások módosítása