Mint már azt az előző bejegyzésben is olvashattad (LINK), a féltékenység képes csöndesen bemászni a kapcsolatodba és lassan, szinte észrevétlenül darabokra szakítani azt. Veszélyes játszmákat indít el benned, amire ha nem figyelsz oda, súlyos károkat okozhat. Mit lehet tenni ellene? Hogyan lehet lecsillapítani a zöld szemű szörnyet?

féltékenység_megoldás_nő_önbizalom_kommunikáció.jpg

1. Nyilván a legegyszerűbb és egyben a legnehezebb is: ne etesd! Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy arra, hogy veszélyben érezd magad, akkor ne olyan férfit válassz, akinek a kapcsolatról alkotott elképzelései teljesen eltérnek a tiedtől. Viszont, ha csak később alakul ki benned, akkor meg kell tanulnod csírájában elfojtani! Gyakran alkalmazom azt a módszert, hogy amikor elkezdődik a kitalált történet a fejemben, hogy -  pl. most biztos más nővel van, azért nem veszi fel a telefont, tegnap sem ért haza akkor, amikorra ígérte stb. – akkor megértetem magammal, hogy még semmi sem történt, ez csak az elmémben létezik. Megpróbálom pozitív dolgokkal elterelni a figyelmemet erről a gondolatról, már a megszületése pillanatától kezdve. Elég hasznos egy módszer.

2. Bíznod kell a párodban! Ha a múltad sebeit hordozod, gyakran ilyen krízis helyzetekben bukkannak elő, meggátolva azt, hogy hinni tudj az aktuális szerelmednek. Ezt nem tudod megkerülni! E nélkül egy kapcsolat szinte biztos, hogy halálra van ítélve. Ehhez nyilván ketten kelletek, neki is bizonyítania kell, hogy meg lehet bízni benne. De ezt neked is gyakorolnod kell! Hiába csaptak be ezerszer, hinni kell, hogy ő most nem fog. Ellenkező esetben a folytonos számonkéréseid fogják elűzni azt, aki tényleg hűséges volt hozzád.

3. Beszélj vele sokat „kellemetlen” témákról is! Ha sikerül lekommunikálnod a másiknak azt, hogy bizony téged zavar az, hogy neki a 3 legjobb barátja közül mind a 3 nő, akkor mondd el! Nem tud változtatni olyanon, amiről nem is tud. A kommunikáció kulcsfontosságú két ember kapcsolatában. Tudnod kell beszélni az érzéseidről, az igényeidről, a vágyaidról, hogy a másik tudja, hogy mire is van szükséged. Létezik olyan, aki zsigerből ráérez a párja kimondatlan szükségleteire is, de valljuk be, ez azért igen ritka. Beszélgessetek egymásról, az érzéseitekről, a múltbéli problémákról, így tudjátok egymásnak a legtöbb információt átadni magatokról.

3+1. Fejleszd magad! A kitalált videók, amik a fejedben megállás nélkül pörögnek, sok esetben valamilyen félelmedre reagálnak. Ha nem hiszel magadban, akkor jogosan vetődik fel benned, hogy lehet, hogy te nem vagy elég jó neki, és majd keres valaki mást. Miért akarsz tökéletes lenni? Hajhászhatsz egy álomképet, de mindig lesz nálad szebb, jobb. Elég, ha törekedsz a tökéletességre, tegyél meg mindent azért, hogy boldog, önazonos ember legyél. És bár tarts bárhol is az ehhez vezető úton, legyél büszke magadra! Mert különleges vagy! Aki valakinek igenis az egész világot jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr735550715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása