A valahova tartozás miatt. Egy nő attól érzi magát igazán nőnek, ha van mellette egy társ, egy biztos pont.Blog 1.jpg

"Hogyan higgyem el magamról, hogy jó vagyok,ha ezt senki nem erősíti meg?" Ismerősen hangzik ez a mondat? Valószínűleg már mindannyiunk száját elhagyta ... egyszer. :) Annak ellenére gondoljuk ezt, hogy azért mert áll mellettünk valaki, még nem leszünk magabiztosabbak. (Persze bizonyos társaságokban eldicsekedhetünk az újdonsült párunkkal, és végigvonulhatunk a szingli női sereg előtt, érezve azt, hogy nekünk aztán "bejött az élet".) De amint ezek az események elmúlnak és otthon maradunk a 4 fal között a kételkedő, elégedetlen önképünk ugyanúgy visszanéz ránk a tükörből. Ha nem érzed azt, hogy te erős, csinos, büszke nő vagy, mit sem ér az oldaladon egy szépen feszítő társ. Hinned kell magadban, abban, hogy különleges vagy! Ne azért válassz magad mellé valakit, hogy enyhítse azt a belső feszültséget, amit nem tudsz magadban leküzdeni, azért tedd, hogy közösen fejlődhessetek és együtt még erősebbek legyetek! Ne a párkapcsolatban próbáljátok megoldani egymás hiányosságait.(Inkább álljatok 4 lábon, mint, hogy nyakatokba vegyétek a másikat és ketten is csak 2 lábon álljatok.) Igen nehéz olyan társat találni, aki megfelelő szeretettel, hittel, türelemmel vészeli át ezt az időszakot. Mit gondoltok, szerintetek egy nő csak párkapcsolatban lehet igazán magabiztos? Szingliként is érezhetjük magunkat jól a bőrünkben? A következő bejegyzésben ennek járunk utána...

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr495475617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnHenry 2013.09.02. 09:37:59

a gond ott kezdődik, amikor a nő elhiszi(? ha ugyan ez a jó szó rá), hogy ő a világon a legszebb, legokosabb, és bármit megtehet a kapcsolatban, és nem érti, hogy csak a párja szemében ő a legszebb, legokosabb és nem, nem tehet meg bármit a pasival.

nem igazán megy most a magyarra fordítás, legyen ez egy mementó minden nőnek (és férfinak):

"never push a loyal person to the point where they no longer give a f**k"

bölcsészek hülyeségei nem érdekelnek, szóval el se kezdjétek, hogy a nő egyedül is teljes életet élhet és a pasival nem kell törődni és egyéb baromságok, amikkel a megsavanyodott vénlány tanárotok kimosta az agyatokat a bölcsészkaron.

ubu1 2013.09.02. 10:53:33

"Miért vágyik minden nő egy kapcsolatra?"
Nem, már a cím egy tévedés. Nem vágyik minden nő kapcsolatra. Tapasztalat.

Lángharcos 2013.09.02. 11:00:21

Ez egy társadalmi elvárás, hogy párkapcsolat-házasság-gyerek-nagycsalád. Aki ettől eltér, az bizarr és meg kell lepődni, illetve fel kell háborodni a hallatán. Hát mi az, hogy nem akarja teljesíteni a kötelességét, és elleni párat, mint egy termeszkirálynő?

Sárga Király 2013.09.02. 11:28:48

@Lángharcos: További alternatíva a kemény és hedonista szingli, aki a 60. gyorskapcsolat és cipőcske megvásárlása után sem érzi magát teljesebbnek;

az ezoteriába menekülő vénkisasszony, aki férfipótlékként lelki vezetőket és tisztánlátókat ajnároz, rosszabb esetben az anyjával él;

a magát 40 évesen elképesztően különlegesnek és titokzatosnak érző művésznő, akit csak hasonszőrű társai érthetnek meg.

Ezek mindegyike masszívan magába savanyodik egy idő után, egyszerűen azért, mert az emberek döntő többségét tönkre teszi a magány.

Szülni egyet is lehet, nem mindjárt egy tucatot - és ettől még egyetlen normális nő sem alacsonyodott le, vált állatiassá.

Silin 2013.09.02. 12:23:35

@Sárga Király: Nahát, ki hallott még olyat, hogy egy nő nem azt tűzi ki maga elé fő célnak, hogy férjhez menjen és gyereket szüljön? Ez teljes képtelenség, critical error!
Mindenki tudja, hogy a nő, mint önálló lény képtelen létezni, és örök boldogtalanságra van kárhoztatva. Ez egy olyan dolog, amit hiába is cáfolnak ezek a buta szüfrazsettek, hiszen genetikailag beléjük van kódolva.

Na de most komolyan, minden szarkazmus nélkül; mindenki úgy éli az életét ahogy akarja, nemtől függetlenül. Különbözőek vagyunk, akárcsak a felfogásunk és a céljaink -az lenne a legjobb, ha ezt tiszteletben tudnánk tartani.

Sadist 2013.09.02. 12:55:36

Nem kapcsolatra vágynak, hanem könnyebb életre. Az az irónia a dologban, hogy ezt rendszerint egy férfitől kapcsolat formájában kapják meg.

Bicepsz Elek 2013.09.02. 13:07:02

@ubu1:
Na ja. Hulye cim. vannak nok es ferfiak, akik antiszocialisak. Egyszeruen nem birjak ki, hogyha nem ok dontenek es emiatt tonkreteszik a kapcsolataikat(nem csak a parkapcsolataikat).
hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gzavar

Karnamantra 2013.09.02. 13:27:05

A cím ostobaság. NEM vágyik minden nő kapcsolatra. Nekem is van ún. "kapcsolat-függő" ismerősöm, rokonom, de az minősül lelki problémának inkább, nem az egyedüli lét (egyik kommentelő írta, hogy "anti-szociális", ma jó napom van, nem veszem sértésnek, de felkaptam rá a fejem).
Több egyedülálló barátnőm van, mindegyik értékes része a társadalomnak, valakitől sok sikertelen lombik-program után váltak el. Köszönjük, jól vagyunk, vigyázunk mi így is a világra.

mim 2013.09.02. 15:45:39

Haha! Elkezdtem írni.. de közben észrevettem, hogy sosem beszélt férfiról a blog gazda! ;-)

2013.09.02. 17:30:05

az oktatás itt a probléma!
youtu.be/HzR6bi10TG0

Almandin 2013.09.02. 22:11:23

@Silin: Sárga Király szerintem nem arról írt, hogy minden nőnek kötelező házasodnia és szülnie. Csupán azt írta le, hogy az emberek 90%-ának megárt a tartós magány. Vannak maguknak való emberek, akik nem szenvednek a magánytól, viszont az átlagember társas lény. Az általa leírt típusok létezőek.

Almandin 2013.09.02. 22:49:29

@Karnamantra: A kapcsolatfüggőség más tészta. Egészséges lelkű felnőtt ember nem esik kétségbe, ha néhány évig egyedül kell élnie. A kapcsolatfüggők inkább benn maradnak egy rossz kapcsolatban, mert nincs elég önbizalmuk az egyedül éléshez, a párkapcsolatot pótszerként használják. Sokszor egy-két hónap egyedül élés is megriasztja őket.
Az más, ha egy évek, vagy évtizedek óta magányos ember nem érzi jól magát ebben az állapotban, mert társasan jobb az élet a többségnek. A valahová tartozás szükséglete egy nagyon erős emberi szükséglet, aminek a legjobb megvalósítása a családi élet.

gabcigirl 2013.09.03. 10:13:46

@Karnamantra:

Hát, aki a sikertelen lombikprogram miatt hagy el valakit... na, épp az olyan csávók miatt az a helyzet, hogy sokszor jobb egyedül, mint ILYEN emberekkel. sajnos férfiben is van az a kategória, aki csak kolonc.

Ez a réteg szüli a boldog szingliket :)))) (Van, aki nélkül tényleg jobb az élet. Ez nem a nők hibája.)

notC 2013.09.03. 10:53:49

@gabcigirl: OK, de mindenki nélkül? Nem az ILYEN emberekről van szó, hanem arról a normális többségről, akinek esélye sem lehet megfelelni a húúdeszuper-fantasztikus-csodanőnek!

@Silin: "mindenki úgy éli az életét ahogy akarja..." Teljesen igazad van. A szingli-lét egyetlen problémája, hogy kevés egyedülálló érzi jól magát ebben az állapotban. Igen, joga van egyedül élni, és joga van boldogtalannak is lenni. A kérdés már csak az, hogy jó-e neki ez az állapot?

gabcigirl 2013.09.03. 11:23:15

@notC:

Én abszolút nem vagyok szinglimániás, mint ahogy egy normális ember alapvetően nem az.

A gond az, hogy sokszor az alapvető minimumok teljesítésére is képtelen férfiak sértődnek meg a nőkre és jönnek az ilyen "játssza a királykisasszonyt" meg a "nem jó ezeknek semmi" dumákkal.

Holott senki nem játssza a királykisasszonyt, csak azt szeretné, ha a férfi

-eljárna dolgozni
-nem disznóól közepében képzelné el az életét
- nem Anyucinál akarna lakni akkor is, ha egyébként lenne pénze normális, önálló életre.

Nem gondolom, hogy karrierista, hülye liba, aki elvár legalább ennyit egy felnőtt embertől.

csakférfi 2013.09.03. 11:44:36

@Karnamantra: Most még,aztán évtizedek múlva együtt tologatjátok egymást,valami különleges helyen és civakodtok hogy ki hol mit rontott el az életében!Más történetetek úgysem lesz,persze gyerekeitek sem hogy időnként meglátogassanak.Sok sikert! :)

Karnamantra 2013.09.03. 11:47:17

Most olvastam még csak az első sor kivastagított mondatát. Gyerekjáték "valahova tartozni". Sportcsapatba, zenekarba, kórusba, vallási közösségbe... Lehet, hogy ezért nem hiányzik nekem "A férfi"? Mert van más, több, jobb?

Karnamantra 2013.09.03. 11:50:44

@csakférfi: Nézd, én egy olyan családban nőttem fel, amilyenre senki sem vágyik. Nekem a "család" egy olyan negatív fogalom, hogy a hideg kiráz, ha hallom, mert 10-20-30 év lelki megnyomorodása rá az asszociációm.

Akkor inkább ne szült volna meg. igen, kijelentem. Ha nem lesz gyerekem (nagyon valószínű), akkor mindettől a szenvedéstől megkímálem magam a további 10-20-30 évben. Sérült vagyok, nem én kúrtam el. De élni akarok. Tenni, hasznosnak lenni. Örömöt érezni. Végre.

Karnamantra 2013.09.03. 11:50:57

@Almandin: Kettővel följebb a válaszom erre. Sé eggyel alatta az, hogy mi nekem a család.

Karnamantra 2013.09.03. 11:51:47

@gabcigirl: 40 alatt már nincsenek ilyen férfiak.

Fuzzy Logic 2013.09.03. 12:08:52

@Karnamantra: +1

@csakférfi: érdekes, hogy miért törődnek családos, párkapcsolatban élő emberek mások egyedüllétével ennyit. Engem valahogy pont nem érdekel ki akar házasodni, hány gyereket akar. Az az ő dolga. És nem szeretnék senkit rábeszélni, hogy de igenis maradjon egyedül. Csinálja azt, ami neki jó. Pont.

Miért zavar ha az egyedülálló nők egyedül maradnak? Előrébb vagy ettől, hogy bizonygatod, szerinted mi lesz? Az idősebbeknek is megvan a maga társasága, nem csak a gyerekeik. Persze, aki minden más szociális kapcsolatát elvágja, az úgy jár. Sőt, a családból is ki tudod írni magad, erre is van példa.

Sadist 2013.09.03. 12:33:41

@gabcigirl: "Hát, aki a sikertelen lombikprogram miatt hagy el valakit..."

Ugye azért nem kényszerítenéd egyik felet sem arra, hogy benne maradjon egy rossz kapcsolatban, amiben nem kapja meg, amit szeretne?

Sadist 2013.09.03. 12:40:39

@gabcigirl: Az alapvető elvárások mellé azért tedd oda azt is, hogy a nők mit tudnak nyújtani egy férfinek.
Mert ha a nagy büdös nulla van a serpenyő másik felében, akkor joggal mondhatja bárki, hogy magas a nők elvárása.
süti beállítások módosítása