Ki fizet? Te vagy én?

 2013.09.14. 23:06

stockvault-coins147549.jpgHa már első randi volt a téma az előző két posztban (ITT, és ITT), akkor manapság újra felmerül kérdésként: ki fizet? Mindkét tábor mellett számos ember sorakozik, ki így, ki úgy oldja meg, a lényeg úgyis az, hogy mindkét fél ugyanazt akarja.

Amikor a férfi fizet: Régről és a neveltetésből hozza mindenki magával. Bár már a nők kivívták a függetlenségüket, ugyanolyan, ha nem nagyobb karriert építenek, mint a társuk, mégis még a nagyapótól is így tanultuk: egy férfi dolga az, hogy eltartsa a nőt. Valószínűleg innen ered, hogy nem is hagyják, hogy a másik fizessen. Gáláns és szép gesztus, tudat alatt sugallva az ösztönös női vágyaknak: "biztos az anyagi hátterem, mellettem biztonságban leszel".

Amikor a nő fizeti a saját részét: Leginkább mostanában vált ez szokássá, köszönhetően a megváltozott szerepeknek. Ma már az udvarlás sem a régi megszokott formáiban jelentkezik, de erről majd később. Akik ezt a módszert vallják, azzal érvelnek, hogy az első pár randi még nem jogosít fel semmire. Ismerkedés történik, semmi más. Miért kellene minden egyes nőnek fizetni a vacsoráját, belépőjét?!

Amikor a nő fizet mindent: Meglepően kevés ilyen esetet hallani. Bár modern társadalomban élünk, lehet már a nőknek kellene a gáláns gesztusokat nyújtani?


Te mit gondolsz? Melyik tábort erősíted?

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr445500030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása