Minél régebb óta vagy együtt valakivel, annál inkább megsűrűsödnek a problémák is. Erre vagy az elején, vagy időközben kitaláltok KÖZÖSEN egy számotokra működőképes konfliktuskezelési módszert, vagy már most elkönyvelheted, hogy a kapcsolatnak nem lesz jövője. Azért nem, mert a folyamatos viták egoharccá alakulnak, aztán kezd eltűnni a szenvedély, majd már olyan mértékű lesz a sértettségetek, hogy csak idő kérdése, hogy mikor, melyikőtök vet véget a szenvedésnek. De akkor mitől működik egy hosszútávú kapcsolat? Miért sikerül egyeseknek és miben bukik el a többség?

There is no plan for life, no map for living. No one can lead you by the hand, say for sure where you should turn. We want to believe there is a path that must be chosen wisely, though wisdom is only something that we learn from looking back on our choices. Most of all we yearn to be happy. If you do what you feel when you feel it the present comes into focus and life takes care of itself.>KB

(forrás: Pinterest, vicerexlabs.com)

A probléma ott kezdődik, hogy bár szinte mindenki hosszantartó boldogságra vágyik, de nehézségek nélkül. Hát erre valljuk be nincs túl sok esély. Kompromisszumokba belemenni, a másik boldogságát szem előtt tartani, változni, csiszolódni nem egyszerű. De nem is lehetetlen! Csak tudnod kell pontosan, hogy mik a céljaid. Ha te egy hosszútávú kapcsolatra vágysz, akkor abban lesznek nehezebb részek is, de ennél sokkal fontosabb az a szeretet, szerelem, bizalom, tisztelet, és különleges kapocs, ami ezáltal kialakulhat köztetek. A legtöbben egy hosszútávú kapcsolatban csak a lemondást, az unalmat és a lehangoltságot látják, pedig az a lehetőség, ami benne rejlik, pontosan az, ami nagyon sokunk álma.

Mert mindenért meg kellett küzdenünk, mindenért, ami jelenleg is fontos számunkra. Legyen szó akár a karrierről, a sportról, a gyereknevelésről, a sikereinkről. Egyiket sem adták ingyen. Akkor miért gondoljuk azt, hogy egy párkapcsolat más lenne? Itt is néha küzdeni kell, hol magaddal, hol a másikkal. De ezt nem kell úgy megélni, mint egy folyamatos háborús játékot, nem állnak harcban a katonáink, nem véres verejtékkel kell hajszolni a napokat. Csupán jó döntéseket kell hozni, még a konfliktusok idején is. És nem elfelejteni, hogy egy kapcsolatot ápolni kell, különben ne lepődjünk meg, ha nem hozza a várt örömöket.

A többség akkor bukik el, amikor azt a döntést hozza meg, hogy elég takaréklángon is működtetnie a kapcsolatát. Ha most körbenézel az életedben, milyen sikeredről tudsz beszámolni, ami nem emészt fel nagy energiákat? Nincs ilyen! És tudod ez a baj, hogy az energiabefektetést negatívan éljük meg, miközben pontosan láthatod, hogy csak így lehet sikert és eredményt elérni. A párkapcsolatodra időt szentelni, a szerelmed vágyait és boldogságát lesni, fáradt napokon a másikat kényeztetni nem nehéz. Akkor nem, ha tudod, hogy mit akarsz.

Ne felejtsd el, hogy milyen célokkal vágsz bele egy kapcsolatba, és emlékeztesd erre magad akkor is, amikor könnyebb lenne elfutni. Mert a jó dolgokat sosem adják könnyen! A kapcsolatotok milyensége tökéletesen mutatja, hogy milyen rendszert tudtatok kiépíteni, hogyan tudtok együttműködni. Ha nem működik, akkor addig kell finomítani, amíg jobb nem lesz. Már amennyiben mindkettőtöknek ugyanaz a célja. Nem érdemes olyan falat ütögetni, ami soha nem fog áttörni. Találd meg azt, aki szintén hosszútávú kapcsolatot szeretne, de tudja, hogy a fejlődéshez és a boldogsághoz, néha bizony nehéz periódusok is társulnak,és ennek ellenére örömmel vág bele a kihívásba. Mert a problémák többsége nem megoldhatatlan, csak mi korlátozzuk le magunkat és tesszük őket azzá!

 

Maradj velünk  hosszútávon is, lájkold az oldalunkat! :)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr496705293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vili Doli 2014.09.18. 13:52:24

A hosszú távú kapcsolatnak nő és férfi között egy célja van: a gyerekeket fel kell nevelni. Ez kb. 25 év, és mind a kettejüknél ez kell hogy legyen az első.
Ha nem ezért vannak együtt, akkor teljesen mindegy, meddig tart a kapcsolat.

Szamiz67 2014.09.18. 17:07:24

@Vili Doli: Ha nemiség ennyire félrevisz, akkor olvasd el az írást, mintha a barátságról,rokoni kapcsolatokról,ápolásáról szólna.
süti beállítások módosítása