Egy az érzéseit megélő nő és egy az érzéseit megélő férfi. Első hallásra nagyon egyszerűnek tűnik, mégis ha a mélyére ásunk, hamar kiderül, hogy ez az egyik legnehezebben kivitelezhető feladataink egyike: megélni az érzéseinket, elfogadni az életünket a maga valójában és ezért nem okolni, hibáztatni senkit. Fel kell vállalni a szüleink által okozott sérelmeket, azokat a hiányosságokat, amelyek gyermekkorunkból kimaradtak, mindezt úgy, hogy lelkileg és szellemileg is hűségesek vagyunk azokhoz, akiktől az életet kaptuk.

Sokunkat gátolnak az előrehaladásban a múltbeli traumák, amiket igyekszünk jó mélyre elásni, hogy még a létezésükről se kelljen tudnunk. Igen ám, de amint párkapcsolatba kerülünk, elkezdenek előjönni az ismerős mintázatok, számos utaló jel kezd el a fejünk körül keringeni. Ám még ezekről sem veszünk tudomást, ekkor pedig sorra érkeznek a csalódások, fájdalmas búcsúzások, mi pedig értetlenül állunk a történések előtt. Mint, ha az egésznek semmi értelme nem lenne. A miértek cikáznak a szemünk előtt, várjuk, hogy végre elmúljon ez a mérhetetlen fájdalom, miközben folyamatosan a sorsot, Istent vagy nevezzük bármi másnak, okoljuk azért, ami velünk történt. Viszont ezek után jöhet el az a pillanat, amikor az önsajnálatból kibújva megpillanthatod a valódi okokat. Persze csak akkor, ha vállalod a változással járó fájdalmat is.

Ugyanis újra átélni azokat a sérelmeket, amelyek elől nem véletlenül menekültünk el, egyáltalán nem egyszerű. Meg kell látnunk és el kell ismerni, hogy szüleink milyen hibákat követtek el, milyen hiányokkal indítottak minket útnak. De azt is tudni kell, hogy bármilyen gyerekkorunk is volt, nem tudatosan nehezítették meg az életünket, ők mindent beletettek a nevelésünkbe, amit csak tudtak. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy ez édeskevés volt. Nem bűnbakokat kell keresni, akikre áttolható a felelősség, hanem csak meglátni azokat a hiányosságokat, amikkel foglalkoznunk kell. Mindent megkaptunk ahhoz, hogy megbirkózzunk azokkal az akadályokkal, amiket az élet elénk sodor.

Így tehát ahhoz, hogy jó párkapcsolat legyen egy férfi és egy nő között, két olyan félre van szükség, akik megértették és elfogadták a múltjukat, ismerik és tisztelik szüleiket a hibáikkal együtt, és nem keresnek felelősöket a helyzetükért. Ez az egész csupán csak egy biztos alaphoz elég, de az erre épített ház minőségét még számos tényező befolyásolja. Ha érdekel mi az, a következő bejegyzésből megtudhatod… :)

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr416052057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása