A kudarcaink sokkal több értéket és tanulságot hordoznak magukban, mint amennyit meglátunk bennük. Nyilván minden kapcsolat más, és nincsenek arra vonatkozó tökéletes válaszok, hogyan lehet túlélni egy szakítást vagy hogyan lehet könnyebben átvészelni egy veszteséget. Praktikák, módszerek léteznek a gyorsabb feldolgozás érdekében, amit érdemes lehet kipróbálni. De a lényegen mit sem változtat: elszaladhatsz, elmenekülhetsz, de ezt senki nem fogja helyetted végigcsinálni! Nem kerülheted el, nem söpörheted a szőnyeg alá, mindaddig körülötted fog lebegni ez a probléma, amíg meg nem éled, végig nem járod a maga fájdalmas útját. De mi értelme? Milyen értéket lehet kiszedni egy csalódásból? Mégis milyen tanulsága lehet valaminek, ami iszonyatos szenvedéssel jár?

(forrás: pinterest, iro nabil)

Egy kapcsolat vége nem mindig a legrosszabb dolog, ami történhet velünk. Sok esetben ez nem ellenünk, hanem értünk következik be. Nehéz mindig tudatában lenni annak, hogy mi tesz téged boldoggá, hogy mire vágysz igazán, és legtöbbször elhomályosítja a vágyaidat a félelem, hogy egyedül maradsz. Ezért lemondasz azokról, amelyektől jól érzed magad, majd később ezeket az áldozatokat vágod a másik fejéhez. Miközben ez a te döntésed volt. Az élet gyakran felülírja a terveidet, de utólag visszatekintve mindig jobban alakul, mint ahogyan azt vártad volna. Kivéve azokat a pillanatokat, amik szenvedéssel és búcsúzással járnak.

Mivel nem látjuk előre, hogy mi mindent nyerhetünk a negatív szituációkból, bele se merünk gondolni, hogy esetleg ezeket a javunkra is fordíthatnánk. Elkerülni nem tudod, így érdemes akkor a legjobbat kihozni belőle. A fájdalom képes olyan mélyre lenyúlni a belső világunkban, ahonnan nagyon könnyen lehet hatalmas ugrásokat megtenni, lehetetlennek tűnő feladatokat megoldani, és fejlődni. Ilyenkor tanulod meg, hogy mi mindent csináltál rosszul, a tetteidnek milyen következménye lett, hogyan tudod ezt a jövőben elkerülni. Ha képes vagy utólag úgy visszatekinteni a múltbeli kudarcokra, hogy megkeresd bennük azokat a válaszokat, amelyek a későbbiekben segíthetnek, akkor azt fogod észrevenni, hogy könnyebben fogadod a traumákat. Nem esel kétségbe, hiszen tudod, hogy nem ér véget az életed attól, hogy néha rossz dolgok is történnek benne.

Sok problémánk annyira túlnő rajtunk, hogy semmi más megoldás nincsen rá, mint, hogy elengeded. Engeded, hogy átjárjon, hogy megéld minden percét, még akkor, ha fáj, ha rossz, ha legszívesebben elmenekülnél előle. Legtöbbször, ha nem tiltakozol, hanem megengeded magadnak, hogy érezd a fájdalmat, a szenvedést, a kínt, hamarabb hozza el a gyógyulást, mint az okos bölcsességek és praktikák együttvéve. Igen, nyilván mindenki csak a jót hajhássza, a kudarcokat pedig igyekszik besöpörni a szőnyeg alá. Pedig ezekből később sokkal nagyobb és komolyabb problémák kerekednek majd ki, mint amilyennek indult volna. A rosszat nem lehet mindig megúszni! Soha senki nem fog önszántából fájdalmat keresni, de ha már kikerülni nem tudjuk, akkor megpróbálhatjuk a legjobbat kihozni belőle. Te nem így gondolod?

 

Ha te is így gondolod, akkor lájkold az oldalunkat!:) KATT IDE!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr186623607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása