Meglepően egyszerű dolgok szükségesek ahhoz, hogy a kapcsolatunk jó legyen, boldogok legyünk benne, mégis sokszor ezek tűnnek a legnehezebbnek. Nem azért, mert nem tudjuk ezeket megvalósítani, hanem, mert közbeszól a büszkeség, az ego, az önzőségünk. Biztos, hogy hallottad már ezeket az alapvető módszereket, de mindig más köntösbe bújtatva. Most viszont leírok néhány konkrét példát is, amivel könnyebb lesz a gyakorlatban is alkalmaznod. Nem számít, hogy csak ismerkedési szakaszban vagytok, vagy együtt jártok, vagy éppen 3 éves házasok vagytok, mindenkinek jól jön néhány tipp arra vonatkozóan, hogy hogyan tudja még jobbá varázsolni a kapcsolatát.

http://1.1.1.4/bmi/33.media.tumblr.com/8bb64e42146a7d2d1f4b539b475b9e59/tumblr_myu9qfhvLx1r5gmiko1_500.jpg

(forrás: pinterest)

1. Ne hagyd, hogy elszürküljön a közösen eltöltött idő!

Rengeteg időt töltünk azzal, hogyan menedzseljük a kötelező teendőinket, de ezek közé a párkapcsolatunk ápolása valahogy nem tartozik bele. Pedig, ha következetesen törődnél vele, szokásszerűen, hatalmas változásokat tapasztalhatnál. Ugyanúgy igényli egy párkapcsolat a tervezést, a közös programok változatosságát, mint amit minden más kapcsolat esetében megteszünk.

Ne feledkezz meg az apróságokról! Egy nő sokkal jobban igényli, de egy férfi is ugyanúgy képes értékelni és örülni neki. Főzzetek együtt, dicsérd őt, vagy ismerd el, hogy milyen sokat dolgozik érted/értetek, hagyj apró üzeneteket neki.

Keressetek új kihívásokat és osszátok meg egymással! Ez lehet egy közös új hobbi, egy nagyobb utazás, bármi, amit még nem csináltatok ketten.

2. A kommunikáció

Nem lehet elégszer hangsúlyozni! Mindenki tudja, hogy milyen fontos szerepe van, ennek ellenére nagyon kevés energiát fektetünk bele, pedig hatalmas változásokat tud előidézni.

Azok a párok, akik sokat beszélgetnek egymással, sokkal könnyebben hoznak döntéseket. Nem azért, mert ugyanazt gondolják, hanem, mert folyamatosan gyakorolják azt, hogy szem előtt tartsák a másik érdekeit is. A sikeres párkapcsolatban a párok egészen egyszerűen beszélgetnek és ezt olyan gyakran teszik, amilyen gyakran csak tudják. Ennyi a titkuk. Emlékezz vissza: a kapcsolatod elején alig vártad, hogy mindent megossz a másikkal. Igaz? Csak ezt a szokásodat idővel szépen elhagyod, és utána pedig a sok sérelem miatt már sokkal nehezebb visszaépíteni, szokássá kialakítani.

Teljesen normális, ha veszekedtek, ha sokszor nem értetek egyet, de azok, akik őszintén megbeszélnek mindent a kapcsolat elejétől kezdve, hosszútávon sokkal jobban tudnak együtt működni. A boldog párok azzal próbálják oldani a feszültséget, hogy humorizálnak, dicsérik és elismerik egymást, és mindezt szeretetből teszik. Ezzel szemben a boldogtalan párok mivel töltik az idejüket? Folyton kritizálják egymást, keresik a hibát a másik mozdulataiban, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a másik rosszul érezze magát. És mindezt úgy, hogy észre sem vesszük. Döntsd el, melyik utat választod! A következetes munkálkodás egymáson, a kapcsolaton, sokszor nem könnyű, de olyan ajándékokat tartogat számodra, amiről még álmodni sem mersz.

 

Tegyél már ma a párkapcsolatod fejlesztéséért! Lájkold az oldalunkat!:)

KATT IDE!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr56605865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása