Ahhoz, hogy a kapcsolatotok működőképes legyen, meg kell értened, hogy mindkettőtök számára mást jelent a figyelmesség, a szeretet kimutatása. A nők úgy kommunikálnak, hogy mindent kimondanak, ami az eszükbe jut, rendszertelenül, érzésekkel, részletekkel, tapasztalatokkal színesítve. Ezzel szemben a férfiak begyűjtenek minden információt, majd kiszűrik belőle a lényeget. Egyszerűen megzavarja őket a túl sok részlet, jelentéktelennek tűnő mondat, és így elvesztik a fókuszt. A férfiak többsége képtelen odafigyelni, ha beszélnek hozzájuk? A nők reagálják ezt túl? Valóban komoly gondokat sejtet, ha a férfi kevesebb beszélgetéssel is beéri?

(forrás: pinterest)

Először is különbséget kell tenni a között, hogy a férfivel semmiről nem lehet beszélni, mert elmenekül a kellemetlen témák  elől, vagy csak a hosszas történetmeséléseket nem viseli elég türelemmel? Az előbbi eset nyilvánvalóan komoly problémákat sejtet, sőt konkrétan felesleges is közös jövőt tervezni, mert az a jövő soha nem fog elérkezni. Nem lehet éveket együtt tölteni valakivel úgy, hogy nem tudod, hogy mire vágyik, nem tudtok konfliktusokat kezelni, és a nehéz helyzetek megoldása sem fog működni kommunikáció nélkül. Olyan sokat formálódik a személyiséged az idővel, olyan hatások érnek, pozitívak és negatívak egyaránt, amire tudnod kell reagálnod neked, a párodnak, és együtt is.

Az utóbbinál viszont érdemes néhány tévhitet eloszlatni: a férfiak nem szeretnek a részletekről beszélgetni. Őket egy dolog érdekli, hogy mi a lényeg? Minden mondatodban, történetedben csak ezt fogják keresni. És ez nem a nők ellen szól, ez nem ellened szól, hanem egyszerűen másképp működnek. Ezt csak te teszed személyessé. Amikor nem hallgat meg, azt hiszed, hogy nem figyel oda rád, pedig csak nem érti a módját annak, ahogyan kommunikálsz, és amit mondani szeretnél vele. Pedig jobban megért, mint ahogy azt gondolnád.

Amikor elbizonytalanodsz, csak hallgass bele egy olyan beszélgetésbe, ami férfiak között zajlik. Mindig a lényegre törekednek, általában nem színezik érzelmekkel, részletekkel. Ha azt szeretnéd, hogy a kapcsolatotok jól működjön, akkor nem kritizálhatod folyton a másikat, és nem vehetsz mindent magadra. El kell fogadni, hogy sok esetben egyszerűen csak másképpen működtök, amit megfelelő kommunikációval a helyén lehet kezelni, ezzel elkerülve számos felesleges konfliktust. Törekednetek kell arra, hogy megértésétek egymást, és a legjobbat nyújtsátok! Mert csak így fogjátok hosszú időn keresztül élvezni a kapcsolatotokat! Általánosságban egy szerelem végét az jelenti, amikor bezárkózol, és már nem beszélsz az érzéseidről. Viszont, ha képes vagy megnyílni egy férfi előtt, nem elfelejtve kettőtök érdekeit, akár az életét is képes lesz neked szentelni.

 

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, dobj egy lájkot nekünk! :)

KATT IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr146598075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4bigel 2014.08.15. 09:43:01

Nnnnna végre!
Köszönöm!
Köszönöm!
Köszönööööm!

ˇ (törölt) 2014.08.15. 09:41:50

A férfiak márpedig általánosságban szeretnek a részletekről beszélni.Sokszor azért nem kíváncsiak a részletekre, mert a lényeg közös látásának, ismerésének megléte fontosabb, mint a részletek, amenyiben alapvető szempontból nincs meg a közös nevező úgy a részletek sem fontosak.
Ha a lényeg világos és a részletek nem a lényeg elfedését szolgálják, akkor a férfiakkal a részletekről ugyan úgy lehet beszélgetni és ugyan úgy érdekli őket, mint a nőket, egy dologra azonban tényleg nem vevők: a lényeg nélküli részletekre, a fecsegésre akkor, amikor a lényeg fontos és nem csak a férfinek és nem csak a nőnek, de szerintem a nők is így vannak ezzel és talán a lényeg hangsúlyozása az, ami megkülönbözteti az unalomból történő fecsegést a fukcióval rendelkező beszélgetéstől.
Amiben a férfiak valóban szélsőségesebbek vagy érzékenyebbek, mint a nő, az a fecsegés, kertelés megítélése.Ezen felül szerintem mind férfi, mind nő esetében a megfogható, konkrétum nélküli beszélgetés mindenkinek a fantáziájára bízza a választ.A lényeg elhallgatására, kimaradására a férfi erősebben reagál és sokkal inkább a kapcsolat errodálását látja benne, mint a nő, sőt a férfi sokkal hajlamosabb agressziót bevetni egy ilyen helyzetben...talán nem árt, ha a nők ezt kicsit jobban figyelembe veszik.

Lővenbrau 2014.09.19. 08:38:21

@D. Maylo: Mi a tököm ,Freud unokája lennél? A mi házasságunk is ilyen dolgok miatt járja a végét. Már alszik a picivel, de... Én is alszom...Pedig hú de durva gondolataim voltak 10 mp-ig .. :-)
süti beállítások módosítása