Miért hűtlenek a nők?

 2014.07.24. 21:51

Mindenhol arról lehet olvasni, hogy a férfiak hűtlensége mennyire elfogadott, egyre nagyobb számban van jelen. Nem azért, mert a régi időkben ez másképp lett volna, de ma már sokkal nyíltabban vállalja mindenki, és könnyedebben válik beszédtémává. A nőkről viszont sok esetben hallgatunk, pedig egyre nagyobb teret hódít a körükben is. Mi vezet a hűtlenséghez? Miért lépnek félre a nők? Miért jutnak el eddig a döntésig? “Men aren’t stupid, and you don’t need a complicated set of rules to find a good one who loves you. Here’s the only rule you need: if a man loves you, he will do anything he can to keep you around. Anything.” — 	Kim Gruenenfelder, A Total Waste of Makeup

(forrás : pinterest)

Az ok, az indíttatás, a történet mindig különböző, ám egy valami az összes nő esetében ugyanaz: nem érezték biztonságban magukat a kapcsolatukban. Ez az őrlődés pedig elegendő oknak minősül ahhoz, hogy problémamegoldás helyett, inkább a könnyebb utat válasszák.

A nők többsége figyelemfelkeltésből lép félre, nem pedig azért, mert égető vágyat érez egy jó férfi test láttán. Bosszút áll mindazért a sértettségért, amit nem mert/ tudott kimondani, vagy amit éppen nem hallgattak meg. Nem azt mondom, hogy a nők hűtlensége sokkal elfogadhatóbb, vagy megbocsájthatóbb, mint a férfiaké. Ugyanolyan aljas és gyáva viselkedés. Mivel pontosan tudja, hogy mekkora fájdalmat okoz annak, aki otthon várja, de ennek ellenére mégis megteszi. Ez esetben viszont már csak egy kérdés merül fel: ha nem érdekli, hogy mit érez a másik, akkor mégis miért megy vissza hozzá? Csak mi komplikáljuk túl: gazdaságra, gyerekre, esküre hivatkozva, pedig ezzel csak a kifogásokat gyártjuk, hogy felmentsük magunkat egy olyan tett alól, ami nem magyarázható semmivel. Ne csald meg a másikat! Ha nem vagy boldog, akkor egyszerűen lépj ki a kapcsolatból és menj tovább! 

Meggyőződésem, hogy az a nő, aki boldog, és elégedett, soha nem jut el még a megcsalás gondolatáig sem. Mert teljesen másra fókuszál, mint egy férfi. Egy nő, ha biztonságban érzi magát, ha tisztelik, ha nő lehet a kapcsolatban, akkor nem vágyik többre. Sokkal fontosabb számára, hogy a társa, akivel együtt van, őszinte legyen vele, és beszéljen az érzéseiről, mint, hogy a jó kapcsolatát veszélyeztesse egy laza együttlét miatt.

A férfiak hűtlenségét magyarázzák evolúciós elméletekkel, biológiával, ami mind igaz. De ez min változtat? Akkor ez mentségként szolgálhat minden férfi számára? Lehet ezzel takarózni? Használható kifogásként? Mélyen bennünk élnek azon sztereotípiák, hogy a nők az érzelmeik szerint élnek, a férfiak pedig csak a férfiasságuk szavát hallják meg. Így tehát mondhatnánk, hogy különböző okok miatt lépnek félre. Szerintem azonban ugyanaz vezérli mind a két felet: a jó párkapcsolat hiánya. És mi kell ahhoz, hogy egy férfi és egy nő között jó kapcsolat legyen? Többek között őszinteség és kommunikáció.

Őszintének kell lenni akkor is, ha ez kellemetlen beszélgetéseket von maga után, de csak így tudjátok megismerni egymás vágyait, és talán kikerülni a megalázó megcsalások sorozatát. Azt kell megadnod, amire a másiknak szüksége van, nem pedig azt, amiről azt gondolod, hogy szüksége van. Óriási különbség van a kettő között. Figyeljetek egymásra, halljátok meg a másik vágyait és törekedjetek arra, hogy megkapjon mindent, amitől boldog lehet. Máskülönben miért vagy vele?

Könnyű azzal dobálózni, hogy a férfi azért lép félre, mert szexuálisan túlfűtött, a nő pedig azért, mert már nem érzi a romantikát a kapcsolatban. Ha ezt vennénk alapul, akkor egy olyan világban élnénk, ahol nem létezne boldog párkapcsolat. Márpedig ez biztos nincs így. Sokkal inkább szól olyan alapvető dolgokról, hogy kimondjuk-e azokat a szükségleteinket, amikre vágyunk, meghallgatjuk-e a társunkét, és a legfőbb, hogy képesek vagyunk-e megadni ezt neki vagy sem. 

 

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, lájkold az oldalunkat!:)

KATT IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://par-baj.blog.hu/api/trackback/id/tr486541095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.07.25. 08:50:39

Ha egy férfi megcsalja a nőt, attól még szeretheti.
Ha egy nő megcsal egy férfit, akkor tuti, hogy nem szereti.

Ilyen szempontból a nő ezt nem is tartja megcsalásnak... Nem is szokott ilyesmi miatt lelkiismeret furdalást érezni...

Lángharcos 2014.07.25. 08:54:18

@Hoppácska: Ez szerintem értelmetlen sztereotípia.. Számtalanszor előfordul, hogy pl. mindkettőt szereti.

Illetve vannak nyílt kapcsolatok, ahol mindkét félnek oké, ha a másik néha nem otthon étkezik.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.07.25. 09:08:45

@Lángharcos:
"Ez szerintem értelmetlen sztereotípia.. Számtalanszor előfordul, hogy pl. mindkettőt szereti."

A pasik szeretik a szexet. Ez egy értelmetlen sztereotípia, mert számtalanszor előfordul, hogy nem szeretik.

A németek szeretik a sört, meg savanyúkáposztát. Ja nem, ez egy értelmetlen sztereotípia, mert egy csomóan utálják.

A kutya ugat. Ja nem, ez értelmetlen sztereotípia, mert egy csomó kutyafajta van, amelyik nem ugat.

És akkor most mi van?

Bicepsz Elek 2014.07.25. 09:17:52

@Hoppácska: na ez az!!
Nem kellene itt erzelmi.dolgokkal tulbonyolitani ezt. A szex nem jelent onmagaban sokat, csak a hollywood-i filmek ultettek el az agyunkban ezt(amerikai kultura). A csalad es a hazassag is elsosorban az anyagi es szocialis(ti. a csalad mogotted van joban, rosszban pl. apol ha beteg vagy, ellat ha oreg vagy, te is besegitesz stb.) tenyezo. Ennek a szex csak 20%-a En ismerek.olyan csaladot, ahol mindketten felre..nak egyszer-egyszer, de megis jol el vannak egymassal.
A masik: a ferfi elvarja a huseget, mert biologiailag ilyen(ne mas kolket nevelje), mig egy nonek.az imponal, hogyha meg tud tartani egy noknel sikeres ferfit(80%-nal ez van).
Mas egy gazdag, eros szocialis haloval rendelkezo orszag, ahol konnyu kapcsolatot valtani, es mas, ahol az ehenhalas vagy a csalad fenntartasa a tet(es nem lehet egy gyereket szulni a betegsegek kockazata miatt).

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.07.25. 09:26:09

A férfiak magasabbak, mint a nők.
Ez egy értelmetlen sztereotípia. Számtalanszor előfordul, hogy egy nő magasabb mint egy férfi.

Kertes_Kata 2014.07.25. 13:49:09

Akkor mi van, ha egyébként a partner/férj remek társ, élvezetes vele lenni, szuper partner a mindennapokban, de mondjuk szexuálisan nem túl kísérletező? Érdemes ilyenkor azonnal kapcsolatot váltani?? Szerintem nem. A mai világban iszonyatosan nehéz megfelelő partnert találni, aki MINDEN téren kielégít egy nőt - megkockáztatom, talán nincs is aki minden téren 100%-on tudna teljesíteni, hogy ne is legyen időm másra még gondolni se :) ugyanez igaz rám is, én sem tudok minden igénynek megfelelni. A probléma nem itt van. Ha egy amúgy vergődő kapcsolatból nézegetnek ki a felek, annak semmi értelme, az ott lustaság. Sok olyan ismerősöm van, akik egyébként minta családapák, családanyák de mégis becsúszott 1-2 kaland az évek során. És akkor mi van? Az élet megy tovább. Annyira nem ez számít. Én úgy gondolom, ilyen esetben az őszinteség is baromság. A megcsalás egy vállalás, amit az 'elkövető' viseljen teherként, és ezt ne akarja a társára is ráakasztani. Egy röpke kikacsintás ne emészze a másikat. Ha halódik a kapcsolat, akkor viszont elő vele, mert úgy csak megoldatlan konfliktust görgetnek a felek maguk előtt.

szerintem is 2014.07.25. 14:26:40

@Kertes_Kata:
Érdekes amit írsz.
Én tudok olyan házasságról, ami attól javult meg, mikor kiderült hogy mind a ketten félreléptek. persze előszőr a patália, de amint mégis csak megemésztették, rájöttek hogy érdemes kölcsönösen jobban oda kell figyelni és vigyázni egymásra. Ez talán azért is lehetett ilyen szerencsés, mert 1:1 volt az állás, tehát nem volt hunyó, vagyis mind a ketten hunyók voltak.

-JzK- 2015.04.29. 10:58:04

Az elbétásodás az a folyamat, amit Langley a könyvben leír: ahogy a férfi szereti a nőt, és a kedvére akar tenni, ezért odafigyel rá, és azt csinálja amit a nő mond*, hogy szeretne. Így szép lassan kiskutyává válik, aki hiába keresi a gazdi kegyeit, valamiért az egyre inkább eltávolodik tőle. Minél inkább a nő kedvére akar tenni, az annál inkább ideges lesz – így ismerős? Persze Langley csak a folyamat legvégét írja le, amikor már a váláshoz közelít a szitu… Nem látja, hogy ez sokkal régebben elkezdődött, és ez már csak a végkifejlet, az utolsó felvonás. De maga a folyamat az első perctől ugyanígy zajlik, csak az első időkben még nem feltűnő, meg az érzelmek kompenzálják/eltakarják.

* Sajnos amit a nők mondani szoktak, hogy mit szeretnének, az az esetek 99%-ában nem elégíti ki a hipergám ösztönüket, hanem pont ellene van. Egy “tudatlan” férfinak nincs is annál veszélyesebb dolog, mint a nőre hallgatni. Paradox módon még azzal is jobban jár, ha pont az ellenkezőjét csinálja annak amit a nő mond. Abszurdnak hangzik, de Langley megfigyelései pl. ezt nagyon keményen alátámasztják (ha ő maga nem is ír erről ebben a formában). A férjek pont azzal siettetik a válást, hogy a feleségükre hallgatnak – ez mindent elmond.

Ha megengeded, hogy lemenjek keresetlenül egyszerű nyelvezetre, mert nincs kedvem virágnyelvre lefordítani… (Nagyrészt) a hipergám ösztön irányítja a nőknél a punci nedvesedését, a konkrét nemi vágyat. Nyilván más tényezők is vannak, de alapvetően egy ösztönös folyamat, hogy egy ember kire gerjed (és kire nem), ezt nem lehet tudatosan irányítani. A hipergám ösztön pedig azt mondja, hogy a punci csak olyan pasira nedvesedik, aki sikeres utódokat képes nemzeni, tehát maga is sikeres. De mivel a siker nincs kiírva nyomtatott betűkkel a férfi homlokára, ezért a hipergám ösztön a siker jeleit keresi a másik viselkedésében, testbeszédében, szavaiban, stb. Ez egy nagyon fontos kulcsmomentum, a legtöbb ember aki nem érti az egészet ezen bukik meg. Az ösztön a jelekre figyel, nem a “valódi sikerekre”. Tehát lehet a nőknél sikeres (ha más nem hát gyors szexkalandokra) egy csőszerelő, akinek a testbeszéde alfa, és lehet sikertelen a nőknél egy nyámnyila milliomos.

Namármost. A házasodáskor a legtöbb nő (tételezzük fel, hogy nem vagyonra hajt vagy szülői nyomásra köt kompromisszumot, hanem ténylegesen szereti a férfit akihez hozzámegy) kívánja a pasiját, mert az úgy viselkedik, hogy az kielégíti a hipergám ösztöneit. Gavallér, romantikus, sármos, van benne újdonság, stb. Nem kell, hogy ezek feltűnően durván megmutatkozzanak, elég ha a nő az adott pillanatban úgy érzi, vagy magához (a nőhöz) képest relatíve sármos a férfi. Csakhogy a házassággal sokszor megváltoznak a dolgok, a hétköznapok unalmasak, és hónapok vagy évek munkájával a nő kijárja magának, hogy a pasi engedelmeskedjen neki. Jön az “igen drágám”, a “bocsáss meg drágám”, a “jó lesz úgy ahogy te akarod drágám” és társaik. Ez a folyamat az elbétásodás, amikor a friss, ropogós csábítóból szép lassan papucs lesz. Sajnos a nők alaptermészetében benne van, hogy folyamatosan próbálják bétásítani a férfit.

Így áll össze a kép, és ebbe tökéletesen be lehet illeszteni Langley megfigyeléseit. Azok a férjek, akikről Langley beszél, akik könyörögnek a nőnek, hogy ne váljon, virágot vesznek és stb., azok az elbétásodás legvégső fázisát tapossák. Jobbat tennének a házasságnak, ha a sarkukra állnának és elzavarnák az asszonyt a büdös p*csába – dehát ők ezt nem tudják, nincs a vérükben, és elborzadnának a gondoltra, hogy ilyet csináljanak. A nő meg azt látja, hogy ez a pasi egy lábtörlő, egy papucs, egy toprongy gerinctelen senki, aki minden megaláztatást eltűr, és még odatartja az arcát a további pofonokra. Ettől durran ki a nő agya végleg, mert nem érti, hogy hogyan tudta az életét egy ilyen meztelencsigával összekötni. Ezért durvulnak el a válások, ezért nem érti sok pasi, hogy a felesége (aki annakidején olyan kedves volt és úgy szerette) hogyan tudja ilyen intenzíven gyűlölni. Pedig ő mindent megtett, virágot vett, elment a házassági tanácsadásra, elolvasta a (profeminista) könyveket amik leírták, hogy figyeljen többet a feleségére és legyen megértőbb, stb. stb.

Mit tehet a nő? Mondjuk elszór olyan megjegyzéseket a férjének, hogy “olyan szexi amikor határozott döntéseket hozol” <- ez itt direkt gagyi példa az elmélet szemléltetésére; amelyik nő nem tudja ezt jobb formába önteni az adja vissza a diplomáját :D Nőként lehet tudatosan “jutalmazni” a férfi jó viselkedésformáit – ezt ugye minden nő gyakorolja, csak legtöbben pont a rossz irányba :\ Ugyanakkor lehet büntetni is a pasi hülyeségét, pl. “ne légy már ilyen nyámnyila”. Egyszerű szavakkal lehet a helyes irányba terelgetni, anélkül, hogy a szájába rágnád, hogy mit csináljon. (Az mindenképp bukta, ha neked kell rávarrni a golyókat mert magától nincsenek, akkor keress másik partnert…)
süti beállítások módosítása